Vad tjänar en medicinsk sekreterare?

Lönen hos en medicinsksekreterare ligger i genomsnitt på 306 000 kr per år.

Vad tjänar en medicinsk sekreterare i månaden?

För en Medicinsk sekreterare är den genomsnittliga månadslönen 28 000 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 27 600 kr och inom den privata sektorn 29 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen minskade med −100 kr (−0,36%) från 2019 till 2020.

Hur ser framtiden ut för medicinska sekreterare?

Redan i dag råder det stor brist på medicinska sekreterare inom flera regioner, och den bristen förväntas bli ännu större när många går i pension de kommande åren. Därför gör vi en bedömning att arbetsmarknaden för medicinska sekreterare kommer att fortsätta vara god, säger Agnes Rolka, rådgivare på Vision Direkt.

Vad är skillnaden mellan medicinsk sekreterare och läkarsekreterare?

Vårdadministratörer kallas också för läkarsekreterare, medicinsk sekreterare eller medicinsk vårdadministratör. Vårdadministratörer arbetar med dokumentation inom sjukvården. Att skriva och sköta hanteringen av patientjournaler är en av de vanligaste arbetsuppgifterna.

Är det svårt att vara medicinsk sekreterare?

– Bristen på medicinska sekreterare är vår största utmaning och kommer så vara de närmaste åren, säger Anette Gehrman Tallroth, chef för vårdadministrativ service på Akademiska sjukhuset. Hon har själv arbetat som medicinsk sekreterare sedan 1980 och talar sig varm för yrket. – Det är så otroligt roligt.

Vad tjänar en medicinsk sekreterare 2021?

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här! Tidningen Vision har begärt ut lönestatistik från regionerna (tidigare landsting). Statistiken visar att snittlönen för medicinska sekreterare ligger på 27 093 kronor, vilket är en ökning med två procent jämfört med året innan.

Hur mycket får en apotekare i lön?

Apotekares lön

Ingångslönen för apotekare på läkemedelsföretag var år 2019 cirka 34 000 kr per månad. Efter 10 års yrkeserfarenhet var medellönen för en apotekare cirka 60 000 kr per månad. En nyexaminerad apotekareapotek hade år 2019 cirka 33 500 kr per månad.

Är det roligt att jobba som medicinsk sekreterare?

Ulrika har jobbat som medicinsk sekreterare i 18 år – ”ett varierat och kul jobb!” Ulrika jobbar som medicinsk sekreterare och har gjort det i 18 år. Att jobba som medicinsk sekreterare är omväxlande och ingen dag är den andra lik, och det bästa med jobbet är att få vara spindeln i nätet – enligt Ulrika själv.

Finns det jobb som medicinsk sekreterare?

Arbetsplats. Medicinska sekreterare har många och varierande arbetsuppgifter vid sjukhus, vårdcentraler och inom företagshälsovård. Även på privata mottagningar, inom läkemedelsindustrin och vid medicinska forskningsinstitutioner finns medicinska sekreterare.

Vilka arbetstider har en medicinsk sekreterare?

Hennes arbetsdagar börjar halv åtta och är slut halv tre. På fredagar jobbar hon halvdag. – Det är nog ganska vanligt att man som medicinsk sekreterare huvudsakligen jobbar måndag till fredag.

Vad en läkarsekreterare har för uppgifter?

Medicinska sekreterares arbetsuppgifter varierar mycket och innehåller bland annat utskrift av patientjournaler och andra medicinska dokument efter diktat, remisshantering, diagnosklassificering, statistikuttag, utbildnings- och systemansvar, kvalitetssäkring, budget- och kostnadsuppföljning, arkivarbete (vilket kräver …

Varför medicinsk sekreterare?

Basen i en medicinsk sekreterares arbetsuppgifter är att skriva journalanteckningar och utföra annan vårddokumentation. Medicinska sekreterare återfinns främst inom hälso- och sjukvården, men även inom medicinska institutioner och företag inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Några återfinns inom kommunerna.

Vad krävs för att bli läkarsekreterare?

Vilken utbildning krävs för att bli Läkarsekreterare

inom vårdadministration. Grundutbildning finns inom gymnasieskolan på exempelvis Handels- och administrationsprogrammet som är yrkesförberedande. Utbildningskraven för administratörer varierar beroende på roll och inriktning.

Är det värt att plugga till medicinsk sekreterare?

Sedan är det en fördel att det är en relativt kort utbildning och att jag har chans att få jobb ganska snabbt. Att hon lämnat skolans värld är inget hon ångrar, trots att lönerna där är bättre. – Det är viktigare att må bra och trivas på jobbet. Med det sagt, vill jag förstås ha upp lönen för medicinska sekreterare.

Hur läser man till medicinsk sekreterare?

Studera en utbildning till medicinsk sekreterare

Du kan gå en utbildning till medicinsk sekreterare på en yrkeshögskola. Utbildningen är två år lång (400 YH-poäng) och leder till en yrkeshögskoleexamen. När du går en yh-utbildning ingår alltid en stor del praktik eller LIA (Lärande i Arbete) som det även kallas.

Hur lång är utbildningen till medicinsk sekreterare?

Medicinsk sekreterare är en distansutbildning som du läser under 2 år. Det är digitala föreläsningar via Microsoft Teams cirka 2-3 dagar i veckan, resten av tiden ägnar du åt självstudier och grupparbeten. I utbildningen ingår cirka 15 obligatoriska träffar hos Vårdyrkeshögskolan i Gävle eller Umeå.

Medicinsk sekreterare Yrkesfilm Arbetsförmedlingen

Avsnitt 3 – Att vara medicinsk sekreterare

Medicinsk sekreterare – utbildningen som leder till jobb!

Lämna en kommentar