Vad tjänar en polis med ob?

Vad tjänar ett polisbefäl?

Här kan du se hur medellönen påverkas av var i landet polisen jobbar och av deras ålder. Alla löner är omräknade till heltidstjänster.

Så mycket tjänar poliser i olika regioner.
Region Norra Mellansverige
Kvinnor 34 800
Män 36 200
Totalt 35 700

7 kolumner till

15 mars 2022

Vad tjänar en nybliven polis?

Den lägsta lönen, som polis, ligger på 25 500 kr. Han, för det är en man, finns inom samtliga sektorer. Närmaste lön för en kvinna inom detta yrke tjänar 25 900 kr.

Har poliser OB?

– Man kan ha ett ob som uttrycks som till exempel en tusendel av lönen. Då blir det 30 kronor i timman om du tjänar 30.000 i månaden, eller 40 om du tjänar 40.000. Då kan vi samtidigt säga att 30 kronor är lägstanivån, det vill säga att du får det även om du tjänar mindre än 30.000 kronor.

Får man betalt när man läser till polis?

Under tiden som du genomgår utbildningen, som sker på trekvarts fart förväntas du arbeta halvtid i din ordinarie roll. Medans du genomgår kompetensutvecklingen erbjuds du en maximal lön motsvarande 28 000 kronor.

Vad tjänar en senior projektledare?

Marknadslön för Projektledare

Marknadslönen 2022 ligger mellan 36 000 och 60 000 kronor per månad. Läs mer hur du kan påverka din lön. Att vara projektledare handlar i huvudsak om att planera, styra, kalkylera och genomföra projekt till fastställd tid, kostnad och kvalitet.

Hur mycket tjänar en Passhandläggare?

30 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en Kommunpolis?

Kommunpoliser ska tjäna lägst 38 000 och de andra två grupperna, som Per Andreasson vill ha in under Kuv:en, ska tjäna lägst 30 000. – Vi känner oss nöjda utefter de förutsättningar vi har och hänger väl med arbetsmarknaden, men vi har inte kunnat göra vad medlemmarna förväntar sig, säger Per Andreasson.

Hur mycket tjänar en norsk polis?

Genomsnittslön i Norge: 52 360 norska kronor för polisassistenter. Genomsnittslön i Sverige: 36 800 svenska kronor.

Hur mycket tjänar man som mordutredare?

36 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Får poliser betald lunch?

Om ett arbetspass är mer än 5 timmar ska du ha minst en 30-minutersrast. För viss verksamhet kan arbetsgivaren istället besluta att rast byts ut mot måltidsuppehåll som ingår i arbetstiden.

Hur mycket semester har man som polis?

Semester. Antal semesterdagar regleras efter ålder. Polisanställda som är yngre än 30 år har 28 semesterdagar per år. När du fyllt 30 år får du 31 semesterdagar per år och från och med 40 år får du 35 semesterdagar per år.

Hur ser ett schema ut för en polis?

Polisens arbetstider

Arbetstiderna kan variera beroende på arbetsuppgifter och verksamhetens behov. Poliser i yttre tjänst arbetar normalt treskift. Det innebär att man växelvis arbetar dag-, kvälls- och nattpass. De flesta poliser i yttre tjänst arbetar minst varannan helg.

Hur mycket kostar det att bli polis?

Själva utbildningen är kostnadsfri. Det som kostar är att skaffa sig körkort som ingår i behörighet till polis utbildningen.

Vilka ämnen ska man ha läst för att bli polis?

Engelska A* eller Engelska 5 och 6 eller Engelska etapp 2. Matematik A eller Matematik 1a, b eller c* eller Matematik etapp 2. Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b (alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2) eller Samhällskunskap etapp 2. Samt tre års arbetslivserfarenhet på minst halvtid efter 19 års ålder.

Är det svårt att få jobb som polis?

Finns det jobb för poliser? Det råder brist på poliser och polisutbildningen har haft svårt att fylla sin platser.

Är du redo för en större uppgift? Bli polis! | Polismyndigheten (2020)

Veckans Brott 2012 – Vad äter en polis?

Poliser besvarar allt du har undrat om att vara polis | Andra Sidan Gallret

Lämna en kommentar