Vad tjänar en polis?

Den genomsnittliga månadslönen för poliser i Sverige var 36 800 kronor år 2020. De högsta medellönerna återfinns i Stockholmsregionen (39 400 kr) och de lägsta i mellersta Norrland (34 800 kr), alltså i Jämtlands och Västernorrlands län.

Hur mycket tjänar en norsk polis?

Genomsnittslön i Norge: 52 360 norska kronor för polisassistenter. Genomsnittslön i Sverige: 36 800 svenska kronor.

Hur mycket får en polis i lön efter skatt?

En Polis i Sverige tjänar i snitt 36 800 kr i månadslön. Lönen för en Polis kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Hur mycket får en detektiv i lön?

29 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Är det värt det att bli polis?

”Som polis får du göra en insats. Du hjälper både enskilda människor och samhället i stort. Det är ett viktigt yrke. Även om det finns tuffa stunder är det verkligen värt det.

Hur mycket tjänar en järnvägsarbetare?

Vilken inkomst har en banarbetare, järnväg i olika sektorer?
Sektor Medellön
Kommunalanställd 30 300 kronor
Landstingsanställning
Privatanställd arbetare 34 400 kronor
Privatanställd tjänsteman

1 rad till

Hur mycket får man i lön om man jobbar i Norge?

Norska löner

Den genomsnittliga lönen för alla yrken i Norge ligger på 42300 kr som går att jämföra med den svenska genomsnittslönen på 31400 kr.

Vad tjänar en nyutbildad polis?

Beslutet som nu tagits innebär bland annat att ingångslönen höjs för nya polisassistenter, till minst 28.000 kronor i månaden.

Vad betalar en polis i skatt?

Vad blir lönen Efter skatt? Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Polis, kommissarie inom poliser.

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor
36 800 kr 36 800 kr

Hur mycket tjänar man som mordutredare?

36 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur blir man detektiv i Sverige?

Eftersom det inte ställs några formella krav på en privatdetektiv i Sverige, kan man ha i princip vilken tidigare utbildningsbakgrund som helst. Det kan ändå vara mycket fördelaktigt att ha polisutbildning eller en yrkeshögskoleutbildning eller någon form av högskoleutbildning.

Hur mycket kostar en detektiv?

Vad kostar det

Många tar betalt per timme alltifrån 400-1000:- i timmen är normala kostnader beroende på om du är privatperson eller företag. Oftast kan man förhandla till sig ett paketpris eller liknande om uppdraget är av längre karaktär.

Vad gör man som detektiv?

Privatdetektiv, detektiv eller deckare, (person i det) yrke som är inriktat på att lösa brott, ta reda på fakta eller lösa mysterier. De arbetar ofta för advokater, försäkringsbolag eller privatpersoner som misstänker att deras partner är otrogna.

Är polis ett bra jobb?

Oavsett om du vill bli ingripandepolis, brottsutredare eller ingå i insatsstyrkan är polis ett viktigt, omväxlande och stimulerande yrke. Som polis kommer du att göra skillnad i människors liv, i stort och smått. Du måste kunna hantera utmanande situationer och fatta rätt beslut även under pressade förhållanden.

Är det svårt att komma in på polis?

Kraven för att komma in på Polishögskolan är hårda. Här är det inte endast betygen som avgör utan även din fysik, psykiska lämplighet, erfarenheter och referenser. Låt inte det avskräcka dig från att följa din dröm.

Är det svårt att få jobb som polis?

Finns det jobb för poliser? Det råder brist på poliser och polisutbildningen har haft svårt att fylla sin platser.

Är du redo för en större uppgift? Bli polis! | Polismyndigheten (2020)

Veckans Brott 2012 – Vad äter en polis?

Sa upp sig efter 13 år som polis – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar