Vad tjänar en pt?

Arbetar du 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag – fredag, och ledig under helgen) kan du tjäna mellan 500-600.000 kr per år, eller ca. 42.000 – 50.000 kr i månaden. Ökar du med en eller två kunder per dag eller jobbar någon dag i helgen, kan du snabbt tjäna ännu mer.

Vad tjänar en personlig tränare i timmen?

Det verkar vara samma för hela den kedjan oavsett var i Sverige anställningen gäller. Den högsta grundlönen i gruppen är på en annan stor kedja som erbjuder 190kr/timme som utgångspunkt med en lönestege upp till 280kr/timme om man jobbar heltid (heltid på PT brukar räknas som 100-120 timmar per månad).

Är det svårt att få jobb som PT?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

Hur mycket tjänar en Spinninginstruktör?

32 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att jobba som PT?

Utbildning. Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningar som kan vara en bra grundutbildning, exempelvis YH Massageterapeut. Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg …

Vad har en tennistränare i lön?

32 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket kostar det att ha en personlig tränare?

En PT kostar mellan 500-1000kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.

Vad tjänar en Gruppinstruktör?

Även om man är anställd som gruppträningsinstruktör är lönen alltid helt baserad på den ersättning man får för gruppassen, vilket i dag är 175 kronor i ingångslön för ett pass på 30 minuter.

Kan man vara PT utan utbildning?

Många som funderar på att jobba som PT undrar om man behöver en licens eller gå en speciell ptutbildning för att börja arbeta inom yrket. Svaret är att personlig tränare inte är en skyddad yrkestitel (som till exempel läkare eller advokat är), och att en licens därför inte är ett krav.

Vem kan bli personlig tränare?

Du kan vara gammal eller ung, elitidrottare eller motionär. Samtidigt ökar konkurrensen när gruppen av PTs växer. Därför kan det vara en fördel att hitta sin unika PT-profil.

Hur blir man Spinninginstruktör?

Under utbildningen, som finns både online och live, blandas teori och praktik och du kommer att utföra övningar som hjälper dig att utveckla din teknik. Du får individuell feedback på utförandet av dina pass, din roll som instruktör och teknik.

Hur mycket tjänar man på Nordic Wellness?

Förutom avtalsenlig lön på 85 kr/timman får du fina personalförmåner som gratis träning på alla Nordic Wellness gym i hela Sverige och kommer med i ett härligt arbetsgäng.

Hur blir man Les Mills instruktör?

  1. Så ansöker du. Utbildningen kräver inga förkunskaper, men det är bra att vara medveten om att Les Mills grundutbildning är fysiskt krävande. …
  2. Examen & Intyg. Efter utbildningen får du en licens som är internationell. …
  3. Kostnader. Pris: 5000 SEK.
  4. Les Mills. Välkommen till Les Mills! …
  5. Intresseanmälan.

Vad kostar en PT utbildning?

Pris: 19.900kr för samtliga omgångar.

Vilken linje ska man gå om man vill bli PT?

Hej! Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Fritid och hälsa kan vara en bra utbildning på gymnasiet för dig som vill jobba som PT (personlig tränare). Vissa skolor erbjuder möjlighet för dig att läsa fördjupningskurser inom Träningslära, Kost och liknande.

Q&A – Hur mycket tjänar en PT?

PT lön

Tips inför att välja PT eller PT-utbildning (undvik tränare som…)

Lämna en kommentar