Vad tjänar poliser?

Den genomsnittliga månadslönen för poliser i Sverige var 36 800 kronor år 2020. De högsta medellönerna återfinns i Stockholmsregionen (39 400 kr) och de lägsta i mellersta Norrland (34 800 kr), alltså i Jämtlands och Västernorrlands län.

Får man betalt när man läser till polis?

Under tiden som du genomgår utbildningen, som sker på trekvarts fart förväntas du arbeta halvtid i din ordinarie roll. Medans du genomgår kompetensutvecklingen erbjuds du en maximal lön motsvarande 28 000 kronor.

Hur mycket tjänar en norsk polis?

Genomsnittslön i Norge: 52 360 norska kronor för polisassistenter. Genomsnittslön i Sverige: 36 800 svenska kronor.

Hur mycket får en polis i lön efter skatt?

En Polis i Sverige tjänar i snitt 36 800 kr i månadslön. Lönen för en Polis kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Hur mycket tjänar en polis i Danmark?

Polis, sjukvård, brandmän, lärare, militär osv.. En butikschef, kontorsråtta, vd osv tjänar 30Tkr och uppåt när dem dricker kaffe inne i värmen (säger inte att dem gör ett dåligt jobb). Försvarsmaktens grundlön är 18Tkr/mån, efter 5år med TVÅ specialist-utbl ligger lönen på ca 23-24Tkr..

Vad är ingångslönen för en polis?

De högsta medellönerna återfinns i Stockholmsregionen (39 400 kr) och de lägsta i mellersta Norrland (34 800 kr), alltså i Jämtlands och Västernorrlands län.

Hur mycket tjänar man som mordutredare?

36 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en järnvägsarbetare?

Vilken inkomst har en banarbetare, järnväg i olika sektorer?
Sektor Medellön
Kommunalanställd 30 300 kronor
Landstingsanställning
Privatanställd arbetare 34 400 kronor
Privatanställd tjänsteman

1 rad till

Hur mycket får man i lön om man jobbar i Norge?

Norska löner

Den genomsnittliga lönen för alla yrken i Norge ligger på 42300 kr som går att jämföra med den svenska genomsnittslönen på 31400 kr.

Hur mycket tjänar en övertandläkare?

De flesta ligger på mellan 38 000 kronor och 66 000 kronor. 458 övertandläkare som inte är chefer finns med i statistiken. De har en medianlön på knappt 66 700 kronor, medan medianlönen för övertandläkare som också är chefer ligger på drygt 80 000 kronor i månaden.

Hur mycket får en detektiv i lön?

29 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en utredande polis?

Medellönen för en civil utredare är 31.305 kronor. Bland utredare som är poliser ligger medellönen på 36.847 kronor.

Vilka är de mest välbetalda jobben?

Chefer inom bank, finans och försäkring har den högsta medellönen på circa 120.400 kr per månad. Yrken med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare, med snittlönen på ca 19.400 kr/månad.

Hur mycket mer tjänar man i Danmark?

Hur mycket en svensk kan tjäna på att arbeta i Danmark beror på flera faktorer. Högutbildade och högavlönade personer får normalt mer än 3.500 svenska kronor ytterligare i månaden (5.000 kronor om man är gift), medan vinsten för ogifta lågavlönade personer ligger på mellan 1.400 och 3.000 kronor i månaden.

Är polis ett bra jobb?

Oavsett om du vill bli ingripandepolis, brottsutredare eller ingå i insatsstyrkan är polis ett viktigt, omväxlande och stimulerande yrke. Som polis kommer du att göra skillnad i människors liv, i stort och smått. Du måste kunna hantera utmanande situationer och fatta rätt beslut även under pressade förhållanden.

Hur många timmar jobbar en polis?

Som heltidsanställd inom polisen har du i genomsnitt en ordinarie arbetstid på 40 timmar i veckan. Du som inte jobbar nätter, veckoslut och helger är ledig på helgdagar som infaller på vardagar.

STRAFFA POLISER? VAD TJÄNAR FÖRSVARSADVOKATER? Q&A

Är du redo för en större uppgift? Bli polis! | Polismyndigheten (2020)

Sa upp sig efter 13 år som polis – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar