Hur mycket drar en moped?

En moped drar lite över 0.2 l/mil och en större skoter, 250cc ca 0.3 l/mil, att jämföra med en Toyota Aygo, en av de absolut bensinsnålaste bilarna på marknaden (Aygo räknas som en miljöbil eftersom den drar så pass lite bensin).

Hur mycket drar en 2 takts moped?

moppen har gått totalt ca 160km.. men dom brukar dramycket min kompis baotian helt orginal drar runt 0.3-0.4 och din är tvåtakt så är inte så jätte farligt. men dom brukar dramycket min kompis baotian helt orginal drar runt 0.3-0.4 och din är tvåtakt så är inte så jätte farligt.

Hur mycket bensin drar en 4 takts moped?

Hur mycket du har tankat. Normalt kommer du 15-20 mil på en bensinmoped och mellan 5 och 8 mil på en elmoped. Driftkostnaden för en elmoped är dock mindre då du kan ”tanka” i vanligt eluttag.

Hur många mil går en moped?

Så länge man sköter grejerna så hänger de med praktiskt taget hur länge som helst. På en välskött moped är 1000 mil inte särskilt mycket, den DTn jag hade för ett antal år sedan hade gått närmare 2900 mil (mycket av det trimmat) när den blev stulen, med lite omvårdnad hade den klarat lika mycket till utan problem.

Vad drar en scooter?

Varför betala tusentals kronor i driftkostnader för en bil när en modern moped konsumerar cirka 0,2L/mil. En moped från Drax eller Kymco är dessutom billig att köpa och att försäkra.

Vilken moped drar minst bensin?

Annars har både Yamaha, Sachs och Honda bra, pålitliga och snåla 4-taktare. Har för mig att min smått trimmade 2-taktare drog runt 0,5L/milen. Så vill du köra snålt och slippa lukta ånglok så är det 4-takt som gäller.

Hur mycket bensin drar en 125cc?

vid 100 km/h touring = 0,45-0,5 l/mil. Busar man lite emellanåt så snittar man väl 0,6-0,7 l/mil på en tank.

Hur mycket drar en moped i bensin?

En moped drar lite över 0.2 l/mil och en större skoter, 250cc ca 0.3 l/mil, att jämföra med en Toyota Aygo, en av de absolut bensinsnålaste bilarna på marknaden (Aygo räknas som en miljöbil eftersom den drar så pass lite bensin).

Hur långt räcker 4 liter bensin?

Det går inte att svara på då alla bilar har olika mycket mängd bränsle mellan sina streck.. Men dom flesta har c:a 4-5 liter kvar, så har du en bil som drar 1 liter/mil, så kommer du med andra ord 4-5 mil.

Hur mycket bensin drar en 2 taktare?

Marschfart med två personer är ca 18 knop, då drar den 0,2-0,3 l/distans, att jämföras med den gamla Johnson 9,9 som drog ca 1,5 l/distans på samma båt.

Får en moped gå i 52?

EU-mopeden (klass I-mopeden) får gå i högst 45 km/h och måste registreras, den får inte heller köras i mer än 45 km/tim även om den skulle kunna rulla fortare t ex i en nerförsbacke.

Är det mycket om en moped gått 700 mil?

Jag skulle säga att max gränsen för miltalet är 700 mil. Om inte motorn så säga är renoverad. Kontrollera innan du köper moppen att all el fungerar. Kontrollera att blinkers hel halvljus fungerar som det ska.

Får man köra 30 moppe utan körkort?

För att få köra moped klass I, den som ofta kallas EU-mopeden, måste man ha körkort, traktorkort eller förarbevis för moped klass I. För att få köra moped klass II räcker det med att man har fyllt 15 år. De ”gamla”, nationellt godkända, mopederna som är konstruerade för en hastighet av högst 30 km/tim tillhör klass II.

Hur mycket olja drar en moped?

Räkna på hur mycket olja det går åt per liter istället för mil. 2 dl olja på 10 liter soppa brukar vara lagom.

Hur mycket bensin drar en rieju MRT?

runt 0.3-0.4 liter/mil.

Hur mycket drar en Piaggio Typhoon?

Piaggio Typhoon 173: ca 0,6/mil för den mesta körning inte mätt superexakt..

Polisen om trimmade mopeder och övriga regler

top 5 snutjag (2021) moppe krock

Hur man tar bort pluggen!

Lämna en kommentar