Hur mycket kostar tandblekning?

Vad kostar det att bleka tänderna? Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Är det farligt att bleka tänderna?

Ännu har inga undersökningar gjorts som visar hur tänderna påverkas av upprepade blekningar. Men hittills finns inget som visar att det finns några hälsorisker, bara behandlingen görs på rätt sätt utan alltför starka medel.

Hur mycket kostar tandblekning Folktandvården?

Tandblekning hos Folktandvården kostar från 3000kr, medan ett tandblekningskit kostar ca. 495kr. Här kan du läsa mer om tandblekning hemma. Det tar längre tid än att bleka tänderna hemma, eftersom du måste boka en rutinkontroll innan du kan bleka tänderna hos Folktandvården.

Får tandhygienister bleka tänder?

Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandhygienisten. Många väljer att bleka tänderna då ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga dem.

Vilken är den bästa tandblekningen?

Damernas Värld (2021) Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Dentaworks Teeth Whitening System och på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening.

Kan man borsta bort gula tänder?

Det bästa sättet att förhindra eller bli av med gula tänder är att borsta två gånger om dagen med en bra tandkräm. För direkt vitare tänder rekommenderar vi att du använder White Now Gold.

Kan man bleka tänderna varje dag?

Man bleker normalt tänderna upp till 8 nätter per käke. Om man inte är nöjd så kan man lägga till ytterligare 2 nätter med nattblekning. Man kan även bleka under dagtid med ett något starkare medel. Då bleker man normalt mellan 2-4 timmar per dag i 8 dagar.

Är Folktandvården billigare än privata tandläkare?

Privattandläkarna är dyrare, genomsnittligt sett, än folktandvården. Men som Expressens lista visar är prisspannet större på den privata sidan. Privattandläkarna står både för den billigaste och den dyraste tandvården. Den 1 juli i år kom dessutom nya referenspriser som är två procent högre.

Vad ska man inte äta när man bleker tänderna?

Efter man har genomgått en tandblekningsbehandling brukar man få rådet att undvika starkt färgad mat. Anledningen är att man de 3 första dygnen är mer mottaglig för missfärgningar. Därför bör man helst försöka hålla sig till så ofärgad mat som möjligt efter tandblekningen dessa dagar.

Är det farligt att bleka tänderna med bakpulver?

Men som sagt: bakpulvrets slipande effekt kan skada emaljen på tänderna, så var försiktig och använd inte den här metoden för ofta. Gör så här: Blanda ihop en tesked bakpulver med två teskedar vatten. Borsta sedan tänderna med blandningen i några minuter. Skölj därefter munnen med vatten.

Vad kostar tandblekning hos tandhygienist?

Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Vad tycker tandläkare om tandblekning?

Tandblekning – effektiv metod för vitare tänder

Dessutom har uppföljningsstudier visat att 80 % är nöjda fyra år efter behandlingen och 40 % efter 12 år. Viktigt att veta är att direkt efter en behandling så börjar tändernas färg återgå till sin ursprungliga färg, men att detta stabiliseras efter två till sex veckor.

Vad använder tandläkare för tandblekning?

Blekningsgel appliceras därefter på tänderna och med hjälp av UV-ljus bleks tänderna under 12 minuter, gånger fyra, totalt i 48 minuter. Efter cirka 1,5 timme är behandlingen klar och du lämnar kliniken med fräscha och vita tänder. Priset hos tandläkaren kostar mellan 3000- 3500 kronor, inklusive material.

Varför ska man bleka en käke i taget?

Vi rekommenderar att man bleker en käke i taget. Normalt behöver man 5-7 blekningsomgångar per käke. En stor fördel med denna tandblekningsmetod är att när man väl gjort skenorna så behöver patienten bara köpa till blekningsmedel när det är dags att bleka tänderna nästa gång.

Vilken är den bästa tandkrämen?

7 Bästa Tandkrämer
  1. Bäst i test – GUM Paroex Tandkräm. …
  2. Parodontax Complete Protection Tandkräm. …
  3. Sensodyne Gentle Whitening Daglig Tandkräm. …
  4. Brilliant Smile Whitening Evo Tandkräm. …
  5. Zendium Tandkräm Classic. …
  6. iWhite Instant Tandkräm. …
  7. Pro-Expert Professional Protection.

Är Dentway tandblekning bra?

Högsta betyg. Tycker att Dentway fungerar riktigt bra och är enkelt och smidigt. Såg resultat redan vid första gången med stripsen. Ett bra och billigare alternativ än att bleka hos tandläkaren.

Så går en tandblekning till

Lisette Testar – BLEKA TÄNDERNA (nu jävlar)

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

Lämna en kommentar