Hur mycket tjänar man på sommarjobb 16 år?

Här kan du hitta några av alla sommarjobb 2022. Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2019 var: 16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Vad betalar man en sommarjobbare?

Ålder och timlön
  • 15–16 år: 89 kronor.
  • 17 år: 99 kronor.
  • 18 år: 109 kronor.
  • 19 år: 119 kronor.
12 maj 2022

Hur får man sommarjobb 16 år?

Om du är intresserad av att söka sommarjobb kan du gå in på din kommuns hemsida. Många kommuner erbjuder sommarjobb till gymnasie- och högstadieungdomar, men villkoren varierar ofta från kommun till kommun.

Hur mycket kan man tjäna på ett sommarjobb?

Vilken lön du får på ditt sommarjobb är idag olika från arbetsplats till arbetsplats. Även vilken typ av anställning du har. En riktlinje för vad en 15-åring tjänar på sitt sommarjobb är cirka 50–80 kronor i timman. Föreslå 80 kronor i timmen vid lönesamtal, men vad beredd på att förhandla.

Var kan man jobba när man är 16 år?

Visst finns det extrajobb för ungdomar under 18 år, men de måste följa vissa regler och ha tid för skolan. Vi har listat 12 ungdomsjobb som passar väl in med reglerna och skolscheman. Innan du läser om var du hittar jobben följer här fyra saker att ha i åtanke när du letar efter ditt första extrajobb.

Vad ska en 15 åring ha i lön?

För att få någon riktlinje angående lön så kan 15-åringar just nu tjäna någonstans mellan 50-80 kronor per timme. Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att komma överens om mindre. Var beredd att förhandla om lönen!

Vad ska en 14 åring ha i lön?

14 år och lön

Kanske har din arbetsplats ett kollektivavtal som reglerar minimilönerna? Oftast säger tyvärr inte kollektivavtalet något om 14-åringar utan är anpassade för vuxna i arbetslivet. På ett ungefär kan du räkna med att 14-åringar just nu tjänar någonstans mellan 30-80 kronor per timme.

Kan man jobba på ICA som 16-åring?

För att du ska kunna arbeta i butik och genomföra vissa arbetsuppgifter måste du ha fyllt 16 år och gått ut grundskolan. Om du jobbar som säljare kräver vi vanligtvis ingen tidigare erfarenhet, då lär vi upp dig på plats i butiken och du får även gå digitala utbildningar.

Hur mycket tjänar 16 åringar?

Bland de yngsta tonåringarna är det få som förvärvsarbetar. Men med åldern ökar andelen tonåringar med en löneinkomst, likaså ökar de intjänade beloppen. Av alla 16åringar hade drygt hälften en löneinkomst 2018. Det genomsnittliga intjänade beloppet bland dem låg på drygt 10 000 kronor.

Hur mycket tjänar en 16-åring på ICA?

16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Hur många timmar jobbar man på sommarjobb?

Det finns generella regler som gäller alla som feriejobbar. Du jobbar i regel sex timmar per dag, men du kan schemaläggas upp till åtta timmar per dag under några av arbetsdagarna. Du måste ha minst 30 minuters lunchrast efter 4,5 timme.

Kan man jobba på ICA som 13 åring?

Hur gammal måste man vara för att jobba i butik? Den som gått ut grundskolan och fyller 16 år under året får ha ett ”normalt och ofarligt” arbete. Ungdomar under 18 år ska ha en handledare jobbet. Arbetsgivaren ska göra en riskbedömning och ge tydliga instruktioner.

Hur mycket får man jobba som 13 åring?

Arbetstider för ungdomar

Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. Om det behövs med hänsyn till arbetsuppgifterna eller övriga arbetsförhållanden gäller ett undantag från den här regeln. Då får ungdomar istället arbeta upp till 8 timmar per dag i genomsnitt på en sjudagarsperiod.

Hur mycket tjänar man på Mcdonalds som 16-åring?

Eftersom McDonald’s följer kollektivavtal är du garanterad en lägsta lön. Du kan alltså få en högre lön beroende på vad du förhandlar fram med din arbetsgivare men inte en lägre. – Som 16åring kan du förvänta dig att tjäna minst 78.71kr/h, vid heltid 13 617 kr/mån.

Hur länge får en 16-åring jobba på restaurang?

Arbetstiden ska vara mellan 06.00–22.00 eller 07.00–23.00. Om du är minderårig får du arbeta högst åtta timmar per dygn och 40 timmar i veckan. I undantagsfall får du arbeta längre arbetspass, men inte mer än 8 timmar i genomsnitt per dag under en sjudagarsperiod eller 40 timmar i genomsnitt under en fyraveckorsperiod.

Hur gammal måste man vara för att få jobba på ICA?

Åldersgränsen för att få jobba i butik skiljer sig mellan kedjorna. Ica Maxi i Uppsala har 18-årsgräns, medan Coop Forum i Vinsta har över tio minderåriga som jobbar i kassan. På Ica Maxi i Uppsala måste man vara 18 år, både för kassajobb och för att packa upp varor.

Sommarjobb, allt du behöver veta-infofilm-Unga Berättar

TJÄNA PENGAR SOM TONÅRING – hur jag fick mitt jobb, om att jobba mm.

Tjäna Pengar Som Ungdom 2022 (GÖR DETTA NU)

Lämna en kommentar