Knutbyfallet vad hände?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vad hände med Kristi brud?

Den nya dramaserien ”Knutby” tar avstamp i händelserna inom församlingen. Även om namnen är utbytta så bygger personerna på kända namn som Åsa Waldau, ”Kristi brud”. Åsa Waldau anklagades för att styra sekten med järnhand. Hon dömdes 2020 för åtta fall av misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

Vad gör Peter Gembäck idag?

Gembäck gav ut boken “Knutby inifrån” år 2020 och idag utkommer boken på finska. Peter Gembäck är mitt uppe i en livskris just nu. De tjugo åren i Knutbysekten är bakom honom, men han lider av PTSD med suicidala tendenser och processen att hitta sitt nya jag och vad han tror på är lång och svår.

Vilka dog Knutby?

De blev offer för tragedin i Knutby
  • Heléne Fossmo. 27-åriga Heléne Fossmo var Helge Fossmos första hustru. …
  • Alexandra Fossmo. 23-åriga Alexandra Fossmo var Helges andra hustru. …
  • Föräldrarna. För Heléne Fossmos föräldrar blev domen en stor besvikelse. …
  • De tre barnen. …
  • Daniel Linde kan få men för livet.
30 juli 2004

Vad gör Urban Fält idag?

Urban Fält 2020. Nu: Dömdes i mars 2020 till villkorlig dom och samhällstjänst för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning, efter att ha utnyttjat en 17-årig flicka sexuellt. Han dömdes även till att betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

Vad gör Helge Fossmos barn idag?

Även om de i dag ”vet” att jag är oskyldig så är det inte konstigt om de ställer sig frågan: ”Har han gjort det här?” Och det måste de få undra, har Fossmo tidigare sagt till Café. Numera är barnen vuxna, och lever sina liv i det dolda.

Vad heter Daniel Lindes fru?

Daniel Linde var medlem i Knutbyförsamlingen och gift med Anette Linde, som hade en affär med Helge Fossmo under tiden som mordet begicks. Under mordnatten sköts även han av barnflickan och skadades svårt, men överlevde.

Vem är Peter Gembäck i Knutby serie?

Under en sex års tid var hon utfryst och utsatt i sekten, samtidigt som hennes man Peter Gembäck, 48, tillhörde den innersta kretsen allra närmast Åsa Waldau, som kallades för Kristi brud.

Vem skottskadades i Knutby?

År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Hur lever Knutby medlemmarna idag?

Åsa Waldau

Då: En av sex pastorer i Knutby Filadelfia och syster till den mördade Alexandra Fossmo. Hade, enligt avhoppade medlemmar, en särställning i församlingen. Blev känd som ”Kristi brud”. Nu: Har, enligt egen utsago, inte längre någon roll i församlingen.

Var finns Sara Svensson idag?

Efter frigivningen gick Sara Svensson en textilutbildning vid Vadstena folkhögskola. Vad hon arbetar med idag är dock fortsatt oklart. Hon hade dock, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 258 000 kronor under 2020.

Vem bor i Helge Fossmos hus?

Både Knutbypastorn Helge Fossmo och Kristi brud – Åsa Waldau – har bott i det ökända mordhuset. Pastorns hustru Alexandra Fossmo sköts ihjäl i sin säng i bostaden – och pastorns tidigare fru hittades mystiskt död i badkaret.

Vad hände med Helge Fossmos fru?

Den 10 januari 2004 mördades Helge Fossmos andra hustru, Alexandra Fossmo. Knutbypastorn dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mordet och för anstiftan till mordförsök på en granne. Barnflickan Sara Svensson dömdes för mordet till rättspsykiatrisk vård.

Vad gör Kim Vincent idag?

Kim Vincent var pastor 2004 när Alexandra Fossmo mördades. Bor kvar i Knutby, men har lämnat församlingen sedan dess. Arbetar idag på ett hem för psykiskt sjuka.

När kommer Helge Fossmo ut?

Han dömdes i det så kallade Knutbydramat år 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin fru och för anstiftan till mordförsök på sin granne. I slutet av 2019 fick han sitt straff tidsbestämt till 26 år, och blev villkorligt frigiven 23 januari 2022, efter att ha varit fängslad i 18 år.

Var bor Helge Fossmo?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset

Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid. Enligt advokaten ska Helge Iversen bosätta sig i en medelstor svensk stad där han redan ska ha ordnat ett jobb.

Kalla Fakta: The Knutby murders — ten years later (eng subs)

Knutbydramat – Pastorn som hjärntvättade barnflickan! Helge Fossmo – TRUE CRIME

Åsa Waldau – Min Sanning ( ”Kristi brud” i Knutby )

Lämna en kommentar