Vad är bisnode?

Vad innebär Bisnode?

Bisnode är ett företag som grundades år 1989 och som har inriktat sig på kreditupplysningar. De hjälper både företag och privatpersoner när det kommer till upplysningar och Bisnodes specialitet är även att skräddarsy affärs-, marknads- och kreditinformation som gör det enklare för deras kunder att fatta beslut.

Är Bisnode en kreditupplysning?

Kreditupplysning med Bisnode. Bisnode Sverige AB är en av de tre stora aktörerna vad det gäller kreditupplysningar i Sverige – tillsammans med bland annat UC AB och Sergel Kredittjänster AB. Företaget hämtar information om privatpersoner, branscher och företag.

Är Bisnode samma som UC?

Skillnaderna är små bedömarna emellan, och flera förfrågningar på kort tid är lika ofördelaktigt hos Bisnode som det är hos UC.

Vilka företag använder Bisnode?

Exempel på långivare använder sig idag av Bisnodes tjänster: Säkerfinans, Everyday+, Monetti, Kortlån.se, Primal Capital, Ferratum Bank, Mobillån, Snabbfinans, Risicum, Kreditkontot.se, Nano Kredit, Lånbutiken.se, CreditStar, Kredit 365, Strandia Finans, Nano Flex, Kundfinans, Klara Lån och Extrakredit.

Kan man göra en kreditupplysning på sig själv?

Du kan alltid beställa en upplysning på dig själv med tjänsten Min Upplysning utan att det registreras som en förfrågan hos UC. Detta påverkar alltså inte din kreditvärdighet på något sätt. Du kan också begära ett registerutdrag som visar vilka uppgifter UC har registrerat om dig.

Vad är Minuc?

Det här är Min Upplysning

En kreditupplysning tas exempelvis när du vill ta ett lån, vill handla på avbetalning, tecknar ett telefonabonnemang eller ansöker om ett kreditkort. Med Min Upplysning får du tillgång till din egen kreditupplysning hos UC och kan se dina inkomstuppgifter snabbt och smidigt.

Vilka långivare använder Bisnode?

Här hittar du samtliga långivare som använder Bisnode för mindre lånebelopp.

Illustration av långivarnas räntor.
Långivare Lägsta Högsta
Flexkontot 39,48 % 39,48 %
Kontant Finans 39,48 % 39,48 %
Brixo 25,95 % 25,95 %
Loanstep 15,40 % 38,40 %

2 rader till

Vad kollar Bisnode?

I ditt fall som privatperson kan det handla om inkomst, skuldsaldo och om du har några betalningsanmärkningar, men också din civilstatus och folkbokföringsadress. Mer om kreditupplysningar hittar du på Datainspektionens hemsida.

Är min Kreditkoll seriös?

Ja, det är helt tryggt att använda tjänsten. För att logga in hos oss använder du BankID. På det sättet kan vi säkerställa att det bara är du som har tillgång till din egen data. Vi säljer inte dina uppgifter och delar dem inte heller med någon annan.

Vilka krediter syns inte på UC?

De flesta större kreditgivare rapporterar varje månad om förändringar i dina lån och krediter till UC. Helt nya krediter kan därför saknas i din upplysning.

De lån och krediter som syns i kreditupplysningen är:
  • Blancolån.
  • Avbetalningslån.
  • Kontokrediter.
  • Fastighetslån.
  • Bostadsrättslån.
  • CSN-lån*

Kan man ta bort UC förfrågningar?

Hur går man då till väga? En UC förfrågning går inte att ta bort, om inte något fel har skett. Däremot försvinner alla kreditupplysningar automatiskt efter 12 månader.

Hur många förfrågningar får man ha?

Det finns ingen exakt gräns för hur många kreditupplysningar du kan ha för att beviljas ett bolån.

Vilka använder Safenode?

Lån med Safenode är som att ta ett lån med kreditupplysning från Bisnode eller Creditsafe. Kreditupplysning från Safenode i samband med lån hamnar alltså inte i UC’s register och din kreditvärdighet påverkas inte heller negativt. Safenode är relativt nytt men används redan idag av flera långivare av sms lån.

Vad är Bedrägerispärr?

Vad innebär en bedrägerispärr? En bedrägerispärr på ditt personnummer innebär att vi inte lämnar ut några uppgifter om dig. Du kan fortfarande handla med ditt konto- eller kreditkort, men du kan inte söka kredit som till exempel avbetalning eller välja betalsätt faktura hos de företag som är kunder till Creditsafe.

Vilka banker samarbetar med UC?

UCVilka är UC och vad gör de? UC AB, även kallat Upplysningscentralen, bildades 1977 och ägs huvudsakligen av Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank.

Vad är AI? – Bisnode frågade svenska folket

Bisnode – Spørsmål og Svar

Vad är SI enheter? – Studi.se (Fysik)

Lämna en kommentar