Vad är en fondrobot?

En fondrobot är ett verktyg, ofta en app, som gör det enkelt att spara i fonder. De låter dig ofta spara i fonder helt automatiskt. Vissa fondrobotar investerar i viss fond medan andra robotar sprider dina pengar över flera fonder.

Vilken är den bästa Fondroboten?

Vinnaren i vår genomgång av fondrobotar är Lysa, främst för att de är den billigaste och enklaste fondroboten att använda. Den totala avgiften för ett automatiskt sparande hos Lysa varierar beroende på dina val, men landar som högst på strax under 0,4 % per år — inklusive deras egen avgift på 0,24 %.

Varför använda Fondrobot?

En fondrobot hjälper dig att automatisera ditt fondsparande. Utifrån frågor om mål och risk får du förslag på fonder som passar dig. Med autogiro överförs pengarna varje månad och placeras automatiskt utifrån fondrobotens förslag. En fondrobot gör det enkelt för dig som inte vill lägga tid på ditt sparande.

Är Fondrobot bra?

Fondrobotar är ett bra sätt att få avkastning på dina pengar. Har du ett stort intresse för sparande och investeringar kan en fondrobot vara ett bra komplement och en spännande krydda till ditt övriga sparande.

Är Avanza Fondrobot bra?

Jämför vi Avanza Auto mot andra konkurrenter på marknaden som vi kan kalla för ”fondrobotar” så är Avanza Auto en av de bättre produkterna. Mitt omdöme är att Avanza Auto är ett bra val för dig som är osäker på vilken fond du ska välja för ditt sparande och som vill ha en hyfsat låg avgift.

Vilken Fondrobot ger bäst avkastning?

Bland de bästa fondrobotarna finns bland annat Lysa, Opti, BetterWealth, Fundler och Avanza Auto. Den bästa fondroboten enligt oss på SparaCash är: LYSA – Bästa fondroboten 2022 tack vare dess låga avgifter och höga avkastning. OPTI – Näst bästa fondroboten 2022 tack vare dess riskspridning och enkla användarvänlighet.

Vilken Fondrobot har lägst avgift?

Lysa fondrobot är vår favorit

Av de fondrobotar som finns på den svenska marknaden så är Lysa den som är vår favorit och som vi rekommenderar. Lysa håller en mycket låg avgift på sin tjänst – vilket på lång sikt är otroligt viktigt för att dra maximal nytta av ränta på ränta effekten.

Är Lysa ett bra alternativ?

Lysa är ett bra alternativ för dig som vill spara passivt och långsiktigt, gärna via ett månadssparande. Du är trygg med att låga avgifter och indexfonder långsiktigt är en vinnande kombination.

Är Lysa Fondrobot bra?

SVAR: För det första vill vi säga att vi har stor respekt för Lysa och tycker att det är den vettigaste fondroboten på marknaden. För det andra så har du rätt i att fondavgifterna ingår i värdeökningen och med facit i hand hade det varit bättre att välja ett dyrare alternativ som lyckats bättre.

Hur funkar Fondrobot?

En fondrobot har som syfte att till en låg kostnad automatisera placeringarna av dina pengar i olika fonder. Efter att du fyllt i en kortare enkät om dig själv, din ålder, din sparhorisont och din riskbenägenhet kommer fondroboten ta fram ett individuellt investeringsförslag som passar din profil.

Hur fungerar en Börsrobot?

En börsrobot blir till

I praktiken handlar det om att skriva en bit kod som programmet sedan handlar värdepapper efter. De har idag byggt upp ett community av privatpersoner som på egen hand bygger och delar sina idéer för börsrobotar.

Vad är bäst Lysa eller Avanza?

Avanza Auto och Lysa är populära val för ett smidigt och automatiskt sparande. De hjälper dig välja fonder och gör det enkelt för dig att spara pengar varje månad. Lysa är enligt oss den bästa fondroboten på svenska marknaden tack vare låga avgifter och hur enkelt det är att använda tjänsten.

Vilken Avanza Auto är bäst?

Avanza Auto 3: Lite mer aktiefonder vilket ökar chansen till högre avkastning. Avanza Auto 4: Övervägande del med aktiefonder som kompletteras med räntefonder för att minska risken. Avanza Auto 5: Stor del aktiefonder för att öka chansen till hög avkastning. Avanza Auto 6: Den mest offensiva av fonderna.

Är Avanza global bra?

Avanza Global eller Länsförsäkringar Global Indexnära – Bästa valet 2022. Ett långsiktigt sparande i globala indexfonder med låg avgift är ett vinnande recept. Avanza Global och Länsförsäkringar Global Indexnära är två bra globala indexfonder med låg avgift.

VILKEN FONDROBOT ÄR BÄST? (Snabb Analys)

JÄMFÖRELSE AV FONDROBOTAR 2022 (Lysa, Opti, Fundler, Sigmastocks & Betterwealth)

Mina fonder vs. PASSIV fondrobot (intäkterna hittills 2021)

Lämna en kommentar