Vad är en traktörpanna?

När ska man använda traktörpanna?

Traktörpannan har högre kanter än en vanlig stekpanna vilket gör det möjligt att koka i den. Dessutom kommer de ofta med lock. Samtidigt har traktörpannor en mycket större stekyta än vad kastruller har i allmänhet. För rätter som ska stekas men även innehålla någon slags sås så är traktörpannan skräddarsydd.

Vad kan man göra i en traktörpanna?

Traktörpannan används främst när du ska sautera eller bräsera mat. Även om den också kan användas till att steka och koka mat också. Tack vare de höga och raka kanterna, så har traktörpannan mer stekyta än en traditionell stekpanna.

Vilka stekpannor är giftfria?

En av de vanligaste funderingarna kring produkter i köket är vilken stekpanna som bör användas. Gjutjärn är helt klart det bästa, det är tåligt, släpper inga skadliga kemikalier och du får dessutom i dig järn.

Vilken traktörpanna är bäst?

Vi har valt att utse Scanpans CTX traktörpanna, som fått positiva omdömen av testpaneler och konsumenter.
  • Bäst i test : Scanpan – CTX Traktörpanna med lock 28 cm Rostfri.
  • Bästa gjutjärn : Skeppshult traktörpanna 25 cm Trähandtag.
  • Bästa populära : Fiskars All Steel traktörpanna.

Vilken stekpanna tål hög värme?

En stekpanna i rostfritt stål är mästerkockens favorit! Stekpannor i rostfritt stål är otroligt slitstarka och tål höga temperaturer tack vare stekpannans sandwichbotten där stål och aluminium varvas för snabb värmespridning.

Vad använder kockar för stekpannor?

Kolstål och rostfritt stål är båda väldigt bra material i stekpannor. Vilken som är bäst är högst subjektivt, men i regel brukar rostfritt stål vara det föredragna alternativet för hemmakockar.

Varför heter det traktörpanna?

Traktörpannan var det som vi dröjde kvar mest vid. Vad vi kom fram till var att den kallas traktör för att det var en panna med lock som väldigt smidigt kunde ställas fram på bordet av värden (traktören) vid enklare middagar.

Hur stor traktörpanna?

Även om du är på jakt efter just en stor panna så finns det flera olika storlekar som går in under kategorin “stor traktörpanna”. Den vanligaste varianten är pannan på 28 cm, men du har även större alternativ att välja på som 30, eller 32 centimeter exempelvis.

Vad ska man ha för stekpanna?

Stekpannor i rostfritt stål är kockarnas favoriter tack vare den långa livslängden och de oslagbara stekegenskaperna. Rostfria stekpannor finns med olika många lager stål, men generellt kan man säga att pannorna ger en bra värmespridning jämfört med belagda pannor, där kanterna inte blir lika varma.

Är teflon cancerframkallande?

Teflon innehåller skadliga ämnen

Teflon är en plast som kan vara både reproduktionsstörande och avge giftiga partiklar och gaser vid uppvärmning. Den läbbigaste av dessa är en giftig kemikalie är polytetrafluoreten (PFOA), som visat sig vara potentiellt cancerframkallande.

Vilken stekpanna är mest hälsosam?

Stekpannor med keramisk beläggning är extra hårda och stryktåliga och materialet har även non stick-effekt som gör att maten inte bränner fast. I en keramisk panna kan du använda mindre matfett än i exempelvis en rostfri panna, vilket möjliggör hälsosam matlagning.

Vad ska man använda istället för teflon?

Undvik stekpannor, kastruller och bakformar med beläggningar av så kallad non-stick (som till exempel Teflon). Använd istället glas, porslin, rostfritt och gjutjärn utan non-stickbeläggningar.

Varför Sauteuse?

En sauteuse har många användningsområden. Du kan använda den om du snabbt vill bryna något eller för att koka sås. Du kan även kombinera de både funktionerna. Stek något hastigt för att sedan låta det koka med en härlig sås.

Är Gjutjärnspanna bra?

Pannor i gjutjärn har rykte om sig att både kunna behålla och fördela värmen bra. Överlag har pannorna i testet mycket riktigt en bättre värmehållning än de släpp-lätt pannor Testfakta undersökt tidigare. Värmespridningen däremot är inte helt tillfredställande, enligt laboratoriet.

Hur steker man in en Kolstålspanna?

Så här bränner du in din kolstålspanna:
  1. Smörj in pannan tunt (flera tunna lager är grejen) med ex. rapsolja.
  2. Värm tills det börjar ryka – upprepa 5-7 ggr tills pannan är skimrande svart.
  3. Torka ur och låt svalna.

Ta hand om: Rostfria kokkärl

Välstekt med Scanpan – Ägg x3 (stekt ägg, äggröra & fransk omelett)

Unboxing | lätt gjutjärnstraktörpanna från Satake

Lämna en kommentar