Vad är kollo?

Vad gör man på sommarkollo?

Då är sommarkollo något för er. Kollo är ett sommarläger för barn i årskurs 1–9 som erbjuder roliga och spännande äventyr. Det finns 31 kollogårdar att välja mellan. Alla kollon har en traditionell inriktning med bad, hajk, idrott, spel och lek.

Vad gör man på kollo?

Ofta är det bra med en blandad personal; inte bara utbildade fritidsledare och inte bara fotbollsintresserade utan helst en mix av olika kompetenser och talanger. Då kan kollot få många roliga aktiviteter med sport, musik, teater, improvisationer och så vidare. Om personalen är väldigt ung, under 20 år, ska man se upp.

Vad kostar sommarkollo?

Vad kostar kollo? Beroende på om man bor i Stockholm eller Nacka så kostar det lite olika, men kostnaden för kollo varierar beroende på familjens inkomst. Om man bor i Stockholm kostar kollo mellan 0-370 kr per dag, och om man bor i Nacka kostar det mellan 0-350 kr per dag.

Vem startade Barnkoloni?

Den första barnkolonin i Sverige organiserades 1883 för att erbjuda stärkande sommarvistelse åt tuberkulösa och undernärda barn. Det var Tyska skolan i Stockholm som sände ut ett tjugotal barn. Året därpå tog lärarinnan Agnes Lagerstedt med sig 18 barn på en två månader lång skärgårdsvistelse som lovordades i pressen.

Vilka barn får åka på kollo?

Här hittar du information om hur du söker till kollo på Barnens Ö. För att söka kolloplats på Barnens Ö ska du bo och vara folkbokförd i Stockholm stad eller Nacka kommun under vårterminen 2022 och gå i årskurs 1–9. Det finns fortfarande en chans att kolloplats på Barnens Ö för barn i årskurs 3-6.

Får man ha mobil på kollo?

Alla deltagare som vill får ha med sig mobiltelefon till kollogården. Mobiltelefonen kommer att samlas in av ledarna vid samlingen innan avfärd till kollogården. Mobiltelefonen ska vara fullt laddad och avstängd.

När får man veta om man kommer in på kollo?

Erbjudande om kolloplats skickas ut via e-post mellan den 15 och 30 april. (Det kan hända att besked skickas ut tidigare.) När du fått ett erbjudande har du åtta dagar på dig att tacka ja eller nej till platsen. Om ditt barn inte kan åka på kollo tackar du nej till erbjudandet och platsen erbjuds till annan sökande.

Hur länge var man på kollo på 70 talet?

Sedan 1970 – 80-talen är kollo ett sommarnöje för alla. Även om syftet skiftat har kontentan för barnen alltid varit – bus, lek och bad. Dagsprogrammet visar att det var aktivitet från morgon till kväll. Flaggan hissades klockan åtta på morgonen, och klockan sju på kvällen skulle det vara tyst i sovsalen.

VAD ÄR KOLLO?

Nyfiken på kollo?

Kolloinformation – Ansökan – Allt du behöver veta för hur du söker kollo i Stockholm

Lämna en kommentar