Vad är svetsdiff?

Du svetsar fast dom små diffdreven inuti diffklumpen. Ta av bakaxelkåpan o snurra på ett hjul så ser du vilka dom små dreven är. Det går att svetsa med MIG eller svetspinne. Gör rent efter svetsning från slagg o svetssprut.

Vad menas med svetsad diff?

Vänta nu, vad menar du med att svetsa diffen? Jo, differentialen på en bil ser till att drivhjulen kan rotera med olika hastighet i en kurva. Om man svetsar ihop dreven i diffen kan drivhjulen inte alls rotera med olika hastighet i en kurva.

Är Svetsdiff lagligt?

så nej, man får inte ha svetsdiff lagligt.

Vad menas med Odiffat?

Det jag vet om Diffrentialer är att Diffrential just betyder att hjulen kan snurra med olika hastigheter, tex vid svängar, Odiffat betyder alltså att hjulen snurrar med samma hastighet hela tiden även i svängar.

Får man besikta med Svetsdiff?

SBP bryr sig inte ett jota om att du har svetsdiff. Däremot så kommer du inte kunna besiktiga bilen p.g.a. att den kommer hoppa ur testbänken för bromsar, detta p.g.a. ena hjulet startas före det andra.

Är Svetsdiff dåligt?

Den kan säkert slinka igenom besiktningen. Och man får aldrig problem med ojämn bromsverkan bak. =) Har man olika lufttryck i bakdäcken, eller olika slitna, så får man rejält ojämn bromsverkan hos SBP med svetsdiff, har själv provat. Annars kan man ju besikta med broms bara på ena bakhjulet utan problem :-D.

Hur är det att köra med Svetsdiff?

Det är absolut inge komfort med agadiff. Tuggar som fan, mycket mer tungstyrd. Jag har kört med aga diff på min 765:a i ungefär 7 månader å jag är mycket trött på det. Det är absolut inget jag rekomenderar till en bruksbil.

Vad är en diff på en bil?

Differentialen delar motorns vridmoment till de utgående drivaxlarna och gör det möjligt för hjulen att rotera med olika hastighet. Om inte differentialen fanns skulle båda hjulen vara tvungna att rotera med samma hastighet vilket skulle göra bilen svårstyrd.

HUR MAN SVETSDIFFAR – BURNOUT I GARAGET!

GÅR SKITFÄRSEN BRETT NOG? (Svetsar diffen med PINNSVETS)

ÄR SVETSDIFF ENS VÄRT?

Lämna en kommentar