Vad äter silverfiskar?

Silverfiskar lever i 2-4 år. Vanlig silverfisk blir 10-15 mm, lever i 2-4 år och äter avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Den långsprötade silverfisken blir 10-18 mm, lever i 2-4 år och äter på tapetrester och andra material med mycket stärkelse.

Varför får man in silverfiskar?

Silverfisken kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem. Den kan även komma in genom att följa rörledningar på utsidan av rören. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Favoritfödan är dock produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper och tyg.

Kan silverfiskar äta kläder?

Både vanlig och långsprötad silverfisk är mest aktiva på natten, men medan vanlig silverfisk trivs bäst i fuktiga utrymmen, så tycker långsprötad silverfisk också om torra platser. Långsprötade silverfiskar äter helst partiklar från papper och textilier och kan leva i upp till fyra år.

Vad ogillar silverfiskar?

Silverfisken lever primärt på stärkelse, och i våra badrum finns det gott om stärkelse i form av hudavlagringar, naglar och hår (mums!). Silverfisken kan inte överleva i torra utrymmen, så god ventilation och att regelbundet vädra för att bli av med fukten i badrummet är en bra idé för att förhindra silverfiskar.

Kan man bli av med silverfiskar?

Täta springor och sprickor där silverfisken vanligtvis trivs. Låt inte böcker, papper eller kläder ligga framme på golvet under en längre tid. Håll det så torrt som möjligt i kök och badrum. Beställ ett kit mot silverfisk på Anticimex hemsida Silverfiskarbli av med silverfisk i huset – Anticimex.

När är silverfiskar ett problem?

En del blir mycket oroade efter att ha sett ett par silverfiskar i badrummet. Men det behöver inte betyda något. Om det däremot dyker upp silverfiskar i andra delar av hemmet, som exempelvis vardagsrum eller sovrum, bör du reagera. Silverfiskar är ofarliga men kan vara ett tecken på fuktskada.

Finns det silverfiskar i alla hus?

Det finns silverfisk i alla bostäder, företrädesvis i badrummet och andra ställen där det är fuktigt. Ser du många kan det vara ett tecken på att det är lite för fuktigt och att du därför bör undersöka var fukten kommer från.

Kan silverfiskar klättra upp i sängen?

Många har någon gång blivit påhälsade av silverfisk, vare sig det gäller köket, badrummet eller i sovrummet. Men de kan också leta sig helt upp i sängen.

Kan silverfiskar klättra på väggar?

Den långsprötade silverfisken kan inte hoppa men klättrar utan problem rakt upp för en vägg. Äter stärkelserika material som cellofan eller silkespapper men även pigment eller klister från böcker eller tapeter. Skadedjuren kan även ge sig på bomull, linne, matrester eller andra silverfiskar.

Kan silverfiskar krypa in i örat?

Nej, det finns ingen risk att silverfiskar kryper in i öronen.

Vart gömmer sig silverfiskar?

Silverfiskarna gillar våta miljöer och trivs där det finns springor och sprickor att gömma sig i. Därför är det vanligt att hitta silverfiskar i badrummet. De gillar naturligtvis också miljöer där det finns rikligt med föda i form av matrester.

Vad lockar silverfiskar?

Silverfisken älskar söta saker. Därför kan du locka fram den genom att göra en fälla med honung eller sirap.

Hur blir man av med silverfiskar Husmorstips?

Dra en tops med röd cederträolja eller ättika längs alla springor och gömmor där de kan tänkas hålla hus. Lukten av cederträ och ättika får dem att försvinna. Se till att försöka hålla torrt och rent på de platser där de gillar att bo, som badrum och kök.

Är silverfisk ett skadedjur?

Kort om silverfiskar

Silverfiskar kan ta sig in i hus men är ofarliga för människans hälsa. Silverfisk är att betrakta som skadedjur på grund av sin konsumtion och förstörelse av egendom, exempelvis böcker.

Vad kostar det att ta ut Anticimex?

Skadedjursförsäkringen kostar 1 465 kr om din bostad har en boyta som är mindre än 250 kvadratmeter och 1 585 kr om din bostad överstiger 250 kvadratmeter. Vänligen notera att stora delar av vår försäkring redan kan ingå ifall du har en villahemförsäkring.

Nej tack till silverfisk!

Stora silverfiskar sprids – så blir du av med nya ohyran – Nyhetsmorgon (TV4)

Silverfisk i mitt kök

Lämna en kommentar