Vad får man inte föra in i sverige?

Särskilda regler gäller för vissa varor så som alkohol, tobak, kosttillskott, läkemedel, livsmedel och vapen. En del är förbjudna eller får endast föras in enligt särskilda bestämmelser, ibland kan du även behöva tillstånd.

Vilka varor får man inte ta in i Sverige?

Det finns dock undantag – dem kan du läsa mer om under rubriken Livsmedel av animaliskt ursprung som du får ta in i Sverige. Det är även förbjudet att ta in en del färska frukter, grönsaker och färska växtdelar, om de kommer från länder utanför EU eller från Kanarieöarna. Det gäller till exempel potatis och vinblad.

Hur mycket pengar får man ta med sig utanför EU?

Om du har med dig kontanter för mer än 10 000 euro då du kommer till eller lämnar EU-området, ska du anmäla det till tullmyndigheterna.

Hur många limpor cigg får man ta in i Sverige?

Tobaksvaror
Övre gräns Nedre gräns
200 cigaretter eller 100 cigariller eller 50 cigarrer eller 250 gram tobak 40 cigaretter eller 20 cigariller eller 10 cigarrer eller 50 gram tobak

Vad får man inte ta med sig från utlandet?

Om du reser in från ett land utanför EU får du inte ta med dig några kött- eller mjölkprodukter. Men du får ta med en begränsad mängd frukt, grönsaker, ägg, äggprodukter och honung. Begränsade mängder fisk eller fiskprodukter är också tillåtna.

Får man ta med sig frukt från Thailand till Sverige?

Får hon ta med sig livsmedel hem till mig i Sverige? Din syster får ta med sig livsmedel från Thailand som inte innehåller kött- eller mejeriprodukter (djurprodukter), eftersom det är ett land utanför EU. Det är även förbjudet att ta in vissa frukter och grönsaker från ett land utanför EU.

Får man ta med sig honung på flyget?

Exempel på mat som du inte får ta med ombord på flyget:

Ägg, sylt, smör, sillinläggningar, mjukost, marmelad, honung, kaviar i tub, surströmming. En god regel är också att inte ta med mat som luktar starkt för att visa hänsyn till övriga passagerare på flygplanet.

Hur mycket pengar kan man ha hemma?

Prepping för privatekonomin

Ha lite kontanter hemma, och tänk på att det ska vara i små valörer eftersom det kan vara svårt att växel. Det är svårt att säga en generell summa, men räkna ut hur mycket du behöver för att kunna köpa mat till dig och din familj i några dagar så har du en bra utgångspunkt.

Hur mycket pengar ska man ha för att resa?

Sätt upp ett mål för ditt sparande

Låt oss säga att du uppskattar att du behöver cirka 50 000 SEK för att resa jorden runt i fyra månader. Sätt upp en tidslinje och en veckobudget för hur mycket pengar du kan spendera och hur mycket pengar du behöver spara till resan varje vecka.

Hur mycket pengar får man ta ut från banken?

I uttagsautomat

Det enklaste sättet att ta ut pengar är att använda uttagsautomater. I dem kan du ta ut upp till 5 000 kronor per gång och högst 15 000 kronor under en fyradagarsperiod.

Hur mycket tobak får man ta in i Sverige utanför EU?

Om du har köpt tobaken som du tar med dig på din resa till Sverige i ett land utanför EU får du bara ta med dig en viss mängd till Sverige, enligt någon av följande punkter: 200 cigaretter eller. 100 cigariller eller. 50 cigarrer eller.

Hur många flaskor vin får man ta in i Sverige?

Det som gäller är 16 liter öl, 4 liter vin samt 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin). När det gäller införsel från EU-länder gäller dock förbehållet att alkoholen ska vara för din eller din familjs privata bruk.

Hur många gram tobak är det i ett paket cigaretter?

Förpackningsstorlekar för cigaretter och rulltobak De nya bestämmelserna berör också antalet cigaretter i cigarettpaket och minsta tillåtna mängd tobak i förpackningar med rulltobak. En cigarettförpackning ska nu innehålla minst 20 stycken cigaretter. En för- packning med rulltobak ska innehålla minst 30 gram tobak.

Vad får man inte ha med sig i incheckat bagage?

Packa inte följande i ditt incheckade bagage
  • Tändhattar.
  • Detonatorer och tändrör.
  • Minor, granater och andra militära spränganordningar.
  • Fyrverkeripjäser och annan pyroteknisk utrustning.
  • Rökbomber och rökpatroner.
  • Dynamit, krut och plastiska sprängämnen.
  • Gaser som t. ex. propan och butan.
  • Brandfarliga vätskor som t. ex.

Får man ta med sig handsprit på flyget?

Se till att alltid ha med dig handsprit i handbagaget. Tänk dock på att för handbagage omfattas handsprit av vätskeregeln. Du får alltså inte ha med dig behållare som innehåller mer än 100 ml (1 dl). För incheckat bagage gäller att varje förpackning får innehålla max 500 ml.

Får man ta med sig frukt på flyget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna.

Vad kan man göra för nya i Sverige?

Vad får man för 10.000 kr i Sveriges billigaste stad?

De 12 bästa tipsen inför flygresan

Lämna en kommentar