Vad gör en mäklarassistent?

Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?

Kvalificerad Mäklarassistent – En komplett utbildning

Mäklarsamfundets utbildning består av fyra delar, som ger kursdeltagarna precis de kunskaperna: Juridik – avtals-, fastighets- och familjerätt. Ekonomi – beskattning, bankväsendet, bostadsrättsföreningars ekonomi, boendekostnadskalkyl mm.

Hur mycket tjänar en Fastighetsmäklarassistent?

34 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Måste man ha utbildning för att jobba som Mäklarassistent?

Generellt sett ställs det inga formella krav på några högre eller specifika förkunskaper, men det är bra med viss erfarenhet av administrativt arbete. I många fall finns det även möjlighet att utbilda sig på plats på kontoret med hjälp av en erfaren mäklare.

Finns det jobb som Mäklarassistent?

Vi har hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad, i livets alla skeden. Att vara mäklarassistent hos oss, innebär en spännande och varierad vardag där du är spindeln i nätet för bobutiken och fastighetsmäklarna.

Vad behöver man för utbildning för att bli ekonomiassistent?

Säkrast är det med en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, t ex som civilekonom, eller yrkesutbildning till ekonomiassistent. Men något av de viktigaste som ekonomiassistent är datorkunskaper. Här du gärna får vara kunnig i affärssystem och program för löneutbetalningar och bokföring.

Hur ska jag veta vad jag vill jobba med?

Vad ska jag jobba med?
 • Jobba med något som matchar dina intressen. Att utgå från sina intressen kan vara ett bra sätt att hitta svaret på frågan vad du ska jobba med. …
 • Läs på om olika yrken. På dagens arbetsmarknad finns det en mängd olika yrken. …
 • Bristyrken ger störst chans till jobb. …
 • Utbildningar som leder till jobb.

Hur mycket tjänar en fastighetsförvaltare?

Marknadslönen 2022 för fastighetsförvaltare ligger mellan 37 000 och 54 000 kronor per månad. Sköter förvaltningen av byggnader och tillhörande markområden. Planerar underhåll, till exempel reparationer av olika slag och kan även vara ansvarig för fastighetens ekonomi.

Vad kan man tjäna som mäklare?

Vad tjänar fastighetsmäklare? De flesta fastighetsmäklare har enbart en provisionsbaserad inkomst och det är särskilt vanligt i början av arbetslivet. En mäklare har normalt en årsinkomst på 300 000 – 500 000 kr. Enbart några få procent av mäklarna har en årsinkomst på över 1 miljon.

Hur mycket tjänar en koordinator?

Genomsnittlig lön för a koordinator är 29 922 kr per månad i Sverige.

Vart kan man plugga till fastighetsmäklare?

Det finns lite olika vägar att gå. Det finns färdiga program att läsa i Gävle, Halmstad, Trollhättan, Malmö, Stockholm – KTH, Karlstad och Luleå. Utbildningarna skiljer sig dock åt och är på 2-4 år. Det finns även en uppdragsutbildning, där vi har ett samarbete med Företagsekonomiska Institutet (FEI).

Vart kan man plugga till mäklare?

Nedan följer en lista med de högskolor och universitet som har hela program för fastighetsmäklare:
 • Företagsekonomiska Institutet (FEI)
 • Högskolan i Gävle.
 • Högskolan i Halmstad.
 • Högskolan Väst / Trollhättan.
 • Karlstad universitet.
 • Kungliga tekniska högskolan, KTH.
 • Luleå tekniska universitet.
 • Malmö högskola.

Fastighetsmäklare Yrkesfilm Arbetsförmedlingen

Mäklarpodden Avsnitt 8-” MäklareAssistent”

VARFÖR JAG SLUTADE PÅ MITT VÄLBETALDA JOBB..

Lämna en kommentar