Vad gör silverschampo?

En vanlig missuppfattning är dock att silverschampot bleker och tar bort de gula nyanserna, men det som händer är att den violetta färgen i schampot neutraliserar den gula tonen. Resultatet blir att färgen upplevs som kallare och även lite mörkare.

Varför ska man ha silverschampo?

Silverschampo används för att neutralisera gula eller orangea toner i ett blont, vitt eller grått hår och för att skapa det där populära kalla resultatet.

Vad händer om brunetter tar silverschampo?

Silverschampo ger ett slitstarkt och glansigt hår. Fudge silverschampo avlägsnar gula, orangea och röda toner i både blont och brunt hår. Det ger ett kallt resultat direkt, samtidigt som håret får extra lyster.

Vad händer om man hår silverschampo i håret för länge?

Kom ihåg att ett silverschampo kan ha en uttorkande effekt på håret om du låter det sitta i för länge. Även om dagens silverschampon är betydligt skonsammare än vad de har varit bör man använda produkterna med en viss försiktighet om man har slitet hår till att börja med.

Hur ofta kan man tvätta håret med silverschampo?

– Ungefär en gång i veckan, eller varannan till var tredje tvätt. Det beror på vilken typ av silverschampo det är, hur ofta du tvättar håret och vad du vill ha för resultat. Du får försiktigt testa dig fram till vad som passar just dig bäst, säger Tanya Edlund.

Hur verkar silverschampo bäst?

En vanlig missuppfattning är dock att silverschampot bleker och tar bort de gula nyanserna, men det som händer är att den violetta färgen i schampot neutraliserar den gula tonen. Resultatet blir att färgen upplevs som kallare och även lite mörkare.

Hur länge ska man ha i silverschampo?

Följ dock alltid instruktionerna på schampoflaskan för att veta hur länge du ska ha silverschampot i håret. Har du väldigt torrt hår kan det också vara bra att tvätta ut det lite tidigare, då silverschampo har en uttorkande effekt på håret. Steg 3: Skölj ur silverschampot ur håret. Gör detta noggrant.

Kan man ha silverschampo på brunt hår?

Det är inte bara blondiner som kan använda silverschampo för att bli av med gula nyanser i håret, även vi brunetter kan använda den magiska produkten. Brunt hår kan nämligen ibland må bra av lite kalla pigment för att få bort brassiga toner.

Hur använder man silverschampo brunt hår?

– På samma sätt som blonda hår kan bli gula, är bruna hår också benägna att oxidera vilket kan ta fram orange eller röda toner, säger stylisten Ken O’Rourke till Refinery29. O’Rourke rekommenderar att brunetter använder blått schampo en gång i veckan, och alternerar det med ett vanligt schampo om det behövs.

Hur gör man brunt hår kallare?

Hur får man brunt hår kallt? För att ett brunt hår ska upplevas ha en kall nyans behöver man få ett överskott av just kalla pigment som kan dominera över det varma. Då behöver man använda kalla pigment, det blå pigmentet som man generellt sätt använder sig utav.

Kan håret gå av av silverschampo?

Svar: Nej. Silverschampo fungerar som vilket annat schampo som helst men var noggrann med vilket märke du köper. Vissa silverschampon är väldigt djuprengörande och därmed lite extra uttorkande. Det viktiga är att du inte låter silverschampot verka för länge i håret.

Hur får man ut silverschampo ur håret?

Tvätta det. Silverschampo bleker inte, utan lägger sig som ”färg”. Så ju mer du tvättar det, desto mer går det ur. Därför man får hålla på och underhålla med silverschampo lite då och så, eftersom det tvättas ur.

Hur får man bort lila från silverschampo?

Om håret skulle en lätt lila ton så slutar du använda silverschampo och återgår till ditt vanliga schampo. Då kommer färgen på håret gå tillbaka till hur det var innan. Ett silverschampo kan alltså inte användas för att bleka ett hår, endast för att neutralisera de gula/oranga och guldiga toner.

Hur får jag bort det blåa i håret?

Hur gör man?
  1. Blanda olivolja och vinäger i en behållare och ställ åt sidan.
  2. Tvätta håret med schampo, skölj och applicera sedan blandningen som ett balsam och låt verka i 5 minuter.
  3. Skölj med varmt vatten. Du bör applicera blandningen varje gång du tvättar håret för att bli av med den konstgjorda färgen.

När kan man använda silverschampo efter färgning?

Silvershampoo är din vän.

Produkten innehåller blå/lila pigment som kompenserar bort de oönskade missfärgningarna. Låt verka några extra minuter för att uppnå bästa möjliga resultat. Om den orangea färgen orsakades av blekning kan du även upprepa färgningsprocessen – men det innebär extra påfrestning på håret.

Kan man lägga i silverschampo i torrt hår?

Har du dessutom ett torrt hår så kommer silverschampot ta mer på din hårfärg och ge ett snabbare resultat. Många av oss har normalt hår men med torra hårtoppar och därför ska man vara lite försiktig när man applicerar produkten.

TESTAR FUDGE SILVERSHAMPOO I 10 MIN!!

Världens bästa silvershampoo Visar hur jag gör

BACK TO BASIC | hur man använder silvershampoo

Lämna en kommentar