Vad händer i kroppen vid massage?

Blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Kroppens eget smärtstillande hormon endorfin frisätts av massage. Man har även sett en ökad halt av lugn- och ro-hormonet oxytocin som en följd av massagebehandling. Massage har alltså flera positiva effekter.

Kan man må dåligt efter massage?

Du får en ökad blodgenomströmning (syretillförsel) och lymfsystemet (kroppens reningsverk) får sig en kick vilket medför att slaggprodukter forslas bort ut genom kroppen. Detta kan du lite dåligt av och kan kännas obehagligt.

Kan massage vara farligt?

Av samma anledning som du inte ska träna när du är sjuk så ska du helst inte gå på massage om du har en infektion i kroppen eller känner dig allmänt sjuk och hängig. Ett alternativ då kan vara att få en lugn och behandling utan knådning för en mer avslappnande effekt i stunden.

Vad gör massage för kroppen?

6 fördelar med massage
  1. Ökar blodcirkulationen. Genom en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.
  2. Stärker immunförsvaret. …
  3. Motverkar stress. …
  4. Påskyndar läkning och återhämtning. …
  5. Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk. …
  6. Minskar oro och depression.

Är det bra med massage varje dag?

Många studier visar att regelbunden massage har hälsofördelar som ökad blodcirkulation samt motverkar stress och ångest. När vi låter kroppen gå ner i varv ger vi den även möjlighet till återhämtning och att läka – med regelbunden massage får du ta del av all nytta och kommer märka hur du börjar må bättre.

Kan thaimassage vara farligt?

Thaimassagen i Thailand kan ibland uppfattas som hårdhänt men det har sin förklaring i att massörerna i Thailand inte riktigt är beredda på hur stela vi västerlänningar är. Precis som med andra behandlingsformer så ges inte behandling vid speciella besvär, t. ex. om du har feber eller infektion i kroppen.

När ska man inte gå på massage?

Vänta med massage om du är förkyld för din kropps skull eftersom massage ökar blodcirkulationen och sätter igång hela systemet. Massage är som ett träningspass för kroppen. Om du inte skulle för dig att träna eller hålla igång som vanligt ska du inte heller gå på massage.

Hur mycket klär man av sig på massage?

Under behandlingen arbetar man direkt på muskler och hud och du får därför vara avklädd på de delar som ska masseras. Delar som inte masseras för tillfället täcks över med handdukar för att man inte ska känna sig avklädd och för att slippa frysa.

Hur ofta går ni på massage?

Hur ofta ska jag massage? De flesta kommer till oss när de fått ont eller känner sig spända i sina muskler. Vi rekommenderar massage regelbundet även när du inte har ”problem” för att undvika att det kommer, alltså i förebyggande syfte med 3-4 veckors mellanrum.

Kan man massera för hårt?

Det som händer då är att du stryper blodflödet till det spända området för att sedan lätta på trycket, vilket får blodet att forsa dit och på så sätt rensar området. Tänk på att det kan kännas värre innan det blir bättre, så bli inte rädd om du får lite extra ont på de irriterade områdena eller i huvudet dagen efteråt.

Vad ska man tänka på efter en massage?

Dagen efter en massagebehandling kan man känna sig lite stel i kroppen, ungefär som vid träningsvärk, men det brukar snabbt gå över. Man bör inte äta en kraftig måltid alldeles innan man skamassage. Det ska helst ha gått minst en timme efter måltiden.

Vilka psykiska effekter har massage?

Motverkar stress. Har en lugnande effekt på nervsystemet. Ökar vår koncentrationsförmåga. Ökar kroppens allmänna välbefinnande.

Hur går en klassisk massage till?

Vid klassisk massage bearbetar man enbart mjukdelar som hud, bindväv, muskler, senor/ligament. Man utför aldrig manipulationer av kotleder som exempelvis kiropraktorer eller naprapater. Klassisk massage används i både friskvårdande/förebyggande syfte samt för behandling av specifika besvär i rörelseapparaten.

Är det bra med thaimassage?

Varför är thaimassagebra ? Thaimassage bygger på teorien att vår kropp styrs av krafter. Syftet med masssagen är att balansera dessa krafter som bidra till du mår läka en person. Regelbunden thaimassage sträcker också ut leder och muskler till deras normala viloläge och leder till att hela kroppen mår bättre.

Modul 1: Vad händer i kroppen och i hjärnan vid stress?

3 – Lär dig grundläggande positioner och handgrepp för massage

Vad händer i kroppen när ett barn blir till?

Lämna en kommentar