Vad kan man sticka som nybörjare?

Kom igång på ett bra sätt. När man är helt ny i garnvärlden är det nog bäst att börja med 4 mm, 4,5 mm eller 5 mm stickor. Stickorna är lätta at hantera, maskorna är ganska stora vilket gör det lite lättare att se vad man gör, och sist men inte minst, det går snabbt och man känner att man kommer någon vart.

Är det lättast att virka eller sticka?

Virkade textiler blir både lite grövre och lite mer genomsläppliga än stickade. Tekniken passar därför bra till svala material och för att göra accessoarer, dukar och annat som behöver vara lite mer hållbara.

Vad kan jag sticka?

Då har vi idéer av vad du kan sticka med garnrester!

Det är både miljövänligt att sticka upp restgarn och kreativt.
  • Sy ihop stickade lappar – du kan göra en färgglad restgarnsfilt eller en halsduk. …
  • Är du föna på att både sticka, virka och sy korsstygn? …
  • Använd din egen fantasi och skapa något eget.
21 nov. 2019

Vad är skillnad på rätstickning och slätstickning?

Avigsidan: aviga maskor varvet ut. På foton ser ni hur man stickar fram och tillbaka. Upprepa enligt ovanstående. Skillnaden mellan slätstickning och rätstickning: stickar man slätstickning så är det räta maskor hela tiden (rundsticka) och räta maskor på rätsidan, aviga maskor på avigsidan (strumpstickor).

Hur stickar man en tröja nybörjare?

Flera av våra tröjor med raglan stickas uppifrån och ner.

Låt oss börja
  1. Vi har börjat detta exempel med att lägga upp 48 maskor, och sticka resår i 3 cm (2 räta, 2 aviga) innan vi börjar med själva raglan-ökningen. …
  2. Nu börjar ökningen till raglan och det ökas på varje sida av de 4 märktrådarna.

Vad är enklast att sticka?

Tencel och bambugarn är det en bra idé att välja stickor som är tillverkade av trä eller plast istället för metallstickor. Akryl däremot som inte glider så lätt på stickorna går riktigt bra på stickor av metall som ju är lite hala i förväg.

Vad är lättast att virka?

garn av ren bomull som är perfekt till att virka små figurer av eller ett babygarn av 100 % merinoull från australien till filtar och halsdukar. Vi vill föreslå att du börjar med det tunna bomullsgarnet, när du ska lära dig att virka, eftersom den är ganska lätt att arbeta med.

Vad sticka med bomullsgarn?

Regel nummer ett när det gäller bomull: Sticka kortare stunder, växla med något annat maskmys. Men nu skulle det inte handla om sticksår, utan om masktäthet. Ren bomull är oelastiskt och saknar stickstuds.

Hur man stickar ett pannband?

Gör så här:
  1. Sticka tills du har en så lång bit som precis går runt ditt huvud och sedan stickas ytterligare 20 cm till om du vill göra en knut. …
  2. Testa längden med knuten så som du vill ha den. …
  3. Knyt en helt vanlig knut mitt på eller lite åt ena sidan av bandet.
  4. Sy ihop kortändarna och fäst trådändarna.
30 sep. 2020

Vad kan man sticka med tunt garn?

Vill du sticka eller virka med tunt garnkan du använda dig av många olika mönster och beskrivningar. Det finns både stick– och virkmönster där det rekommenderas att använda sig av tunt garn. Det kan till exempel vara om du ska sticka eller virka en sjal, halsduk, mössa eller något helt fjärde.

Vad menas med rätstickning?

Vid rätstickning fram och tillbaka på raka stickor stickas maskorna räta på varje varv. När man stickar runt på rundsticka eller strumpstickor så får man sticka 1 räta varv och så 1 avigt varv, och så upprepa dessa två varv växelvis uppöver.

Hur stickar man Rillor?

(rilla): Sticka räta m till mittersta maskan, sticka mittersta maskan avig, sticka räta m varvet uta. Varv 10. 3 rät, öka 1 m, sticka räta maskor till mittersta maskan, öka 1 m, sticka mittersta maskan rät, öka 1 m, sticka tills det är 3 m kvar, öka 1 m, 3 rät.

Hur stickar man en Tubhalsduk?

Ett väldigt lätt mönster och inga färgbyten eftersom garnet sköter dem på egen hand 😉 Lägg upp 96 maskor. Sticka 8 varv resårstickning (varannan maska rät, varannan maska avig) Sticka sedan 63 varv slätstickning. (Vartannat varv rät och vartannat avigt om du stickar med jumperstickor,.

Hur stickar man koftor?

Jag föredrar att sticka koftor och tröjor på rundsticka i ett stycke. Då är det enklare att testa dem under stickningens gång. När du stickar dem runt på rundsticka kan du antingen sticka den uppifrån och ner eller nerifrån och upp. Jag tycker att båda funkar bra!

Hur stickar man en tröja nerifrån och upp?

Strömsötröjan stickas nerifrån upp, sluten stickning så att bålen (mage och rygg) stickas i ett och läggs till sidan vartefter ärmarna stick- as skilt var för sig. Sedan förenas ärmarna med bålen och oket stickas upp till halslinningen. Sist sys bara de korta sömmarna i ärmhålorna. Ett enkelt sätt att sticka en tröja.

Hur mycket garn går det åt till en tröja?

Om du till exempel ser att du behöver 1000 meter garn, och dina garnnystan innehåller 123 meter, delar du 1000 med 123. Det blir 8,13. Då behöver du alltså allra minst 9 stycken nystan av just det garnet.

Lär dig sticka

Hur man startar en stickning

Stickad enkel nybörjare grytlapp i Home Sweet Home från Svarta Fåret.

Lämna en kommentar