Vad kostar det att asfaltera uppfart?

Vad kostar det per m2 att asfaltera? Mellan 350 och 500 kronor (endast asfalten), det beror på hur markarbetet ser ut samt om du behöver hjälp med alla moment (schaktning, förberedelser och asfaltering). Vill du ha hjälp med alla arbetsmoment samt maskiner hamnar kostnaden från cirka 1 250 kronor per m2.

Vad kostar 1 km asfalt?

1 m motorväg kostar i snitt 30 000 kr att lägga. 1 km, 30 000 000 kr.

Vad kostar det att göra en uppfart?

Total materialkostnad för att lägga marksten av normal kvalitet, inklusive bärlager och kross, kan schablonberäknas till runt 250 kr/kvadratmeter. En uppfart som ska få plattor eller marksten på 30 kvm kostar alltså runt 7 500 kr för material.

Vad kostar det att gjuta garageuppfart?

och utan underarbete kommer de att kosta 150-200kr/kvm. Allt förarbete går ju att göra själv om man vill hålla ner kostnaderna.

Hur tjock asfalt uppfart?

Schaktning: Om det är en helt ny uppfart som ska anläggas på en tomtyta brukar arbetet börja med att vi schaktar bort all jord ner till frostfritt djup från ytan som ska asfalteras. Det brukar handla om 25-50 cm, vilket motsvarar tre till fyra lastbilsflak med schaktmassa.

Hur mycket kostar det att asfaltera en väg?

Med mycket förarbete och fackmannamässigt utfört underlag hamnar du som billigast runt 150kr exkl moms per kvadratmeter asfalt. Behöver du hjälp med förarbetet/markarbetet (schaktning, markavskiljare, bärlager) så räkna med betydligt högre kostnad, upp mot 350kr exkl moms per kvadratmeter asfalt.

Kan man lägga asfalt själv?

Mindre lagningar av befintlig asfalt kan man göra själv. Är det en större yta eller garageuppfart som ska asfalteras behöver man en ordentlig asfaltsläggare samt vält. För att lägga asfalt själv kan man med fördel använd kall asfalt, som finns att köpa i välsorterade butiker.

Vad kostar en Stenläggare?

Att anlita en stensättare

En stensättare kostar ungefär 400-700 kr/timmen att anlita (inklusive moms) och ofta får du ett paketpris för både material och arbete av en plattläggare eller stensättare. Priset totalt för att lägga marksten brukar ligga på mellan 500-1000 kr/kvadratmeter.

Vad kostar Stenläggare?

I normala förhållanden brukar det kosta mellan 550 till 850 kronor per kvadratmeter, beroende på vilka stenar man väljer att använda sig av. Så om man har en garageuppfart på 100 kvm, där man bör ha fiskbensmönster, och väljer betongsten kombinerat med granit kan priset för allt hamna på omkring 70 000 kronor.

Vad kostar betongsten?

Stenkostnaden – som i genomsnitt ligger på ca 200 kr för betongvaror och ca 400 kr för äkta natursten. 3. Anläggningskostnaden – som kostar någonstans mellan 250 och 350 kr per kvm.

Hur mycket kostar Markbetong?

Varje jobb är unikt, men utgå i första hand från en materialkostnad för platta på mark på 900-1400 kr/kvadratmeter. Materialpriser varierar mycket, och precis som när du anlitar hantverkare är det t. ex. något dyrare i storstäder än på landsort.

Vad ska man ha för grus på uppfarten?

Välj rätt grus

Till en grusad uppfart är gårdssingel med sin rundade form ett bra alternativ. Krossgrus är mer kantigt i formen, men fungerar även det bra på din uppfart och finns i flera olika färgställningar och dimensioner. Egentligen är det mest tycke och smak som avgör.

Vilken betong till uppfart?

Markbetong – nutidens slitstarka & flexibla markbeläggning.

Platsgjuten markbetong är mycket slitstark och har flexibel formsättning. Risken för sättningar är minimal. Det bästa av allt är att man slipper ogräset.

Hur tjock ska asfalten vara?

Vi rekommenderar att man lägger ett lager på minst 8–10 cm. Det är viktigt att ytan blir helt jämn så använd gärna en lång bräda eller dylikt för att raka ut materialet med.

Hur tjockt är asfalt?

Största stenstorlek: 11 mm för gårdsplaner och uppfarter där du vill ha en slätare yta. 16 mm för övriga arbeten. Mängd: 100 kg asfalt/m2 ger en tjocklek på ca 4 cm, vilket lämpar sig för normala gårdsplaner. Ytor som är utsatta för mer slitage och belastning kräver 120 kg/m2, vilket ger en tjocklek på ca 5 cm.

Hur brant får en uppfart vara?

En garageuppfart bör inte vara brantare än 1:10. Föreslagen sockelhöjd ska anges och ingå i bygglovsansökan. Murar och utfyllnader i närhet av tomtgränser påverkar grannars möjligheter att utnyttja sina tomter då de kan dominera och skugga och är därför ofta en källa till konflikter grannar emellan.

Asfaltera uppfart | Vårfix

Ny uppfart slutade i KATASTROF!

Asfaltering garageuppfart

Lämna en kommentar