Vad kostar det att lägga om tak?

Vi kan se att snittpriset för att byta tak ligger på cirka 1.500 kronor per kvadratmeter, inklusive moms. Priset inkluderar de typiska kostnaderna som är knutna till att byta tak, det vill säga arbetskraft och materialinköp.

Hur många kvadrat är ett villatak?

Mät ytan på ditt tak

8 meter från takfot upp till taknock (Där taksidorna möts. Den högsta punkten). Takets framsida 10 x 6 = 60 kvadratmeter (m²). Takets baksida 10 x 6 = 60 kvadratmeter (m²).

Hur mycket kostar det att lägga nytt plåttak?

Priset för att lägga nytt plåttak

Det förekommer dock stora variationer i pris, beroende på projektets komplexitet och standard. Vissa projekt kan kosta uppemot 3.000 kr per kvadratmeter, medan de billigaste kan komma ner till 1.300 kr per kvadratmeter.

Vad kostar ett skärmtak?

Vi ser att genomsnittspriset för att bygga ett nytt tak ligger på cirka 1.500 kronor per kvadratmeter. Vi ser även att vissa enklare projekt landar kring 1.200 kr/m2 och mer komplexa runt 3.200 kr/m2. Dessa priser inkluderar alla kostnader knutna till takbygget, det vill säga arbetskraft och inköp av material.

Vad kostar det att byta tak 2021?

Om du väljer de billigaste materialen och arbetet med att lägga om taket är okomplicerat att utföra, hamnar slutsumman i regel på cirka 160.000 kronor för ett hus med en takyta på 100 kvadratmeter. Det motsvarar ett kvadratmeterpris på 1.600 kronor.

Hur stort är ett normalt villatak?

Så här räknar du ut takytan om du har ett sadeltak

Y = 6 meter från takfot upp till taknock (Där taksidorna möts. Den högsta punkten på ett tak). Takets framsida 12 x 6 = 72 kvadratmeter (m²). Takets baksida 12 x 6 = 72 kvadratmeter (m²).

Hur räknar man ut grader på taklutning?

För att få fram takets lutning i grader:
 1. Mät ut en 100 cm vågrät sträcka på husets gavel.
 2. Mät sedan det vinkelräta avståndet i cm från sträckans ändpunkt upp till taket. Se figur i bild ovan.
 3. Minska så det största talet (A) med det minsta (B); ex. …
 4. Tabellen nedan hjälper dig att få fram gradtalet: 45 cm = 24° taklutning.

Är plåttak dyrare än tegel?

Kostnad. Prismässigt är det inte någon större skillnad när man jämför plåttak pris med tegel. Man kan säga att tegeltak i regel är något dyrare än plåttak, men i och med att det finns många priser på marknaden både för plåt och tegel kan du välja något som passar din budget.

Vad är Dubbelfalsat plåttak?

Det dubbelfalsade takets plåtar sammanfogas med en fals. Tekniken som används gör att taket blir tätare och mer hållbart än våra övriga modeller. Monteringen görs alltid av en yrkesman, då det kräver specialkunskaper. Takplåten levereras färdigt målad och finns att fås i de vanligaste färgerna.

Vilket plåttak är billigast?

1
 • Takplåt TP20. Finns i flera utföranden. 118 kr /m2. …
 • Takplåt TP20. Finns i flera storlekar. 179 kr /m2. …
 • Vindskiveplåt. Finns i flera storlekar. Fler varianter.
 • Takpanneplåt. Finns i flera storlekar. 199 kr /m2. …
 • Fotplåt. 0,5 mm. …
 • Vindskiveplåt Wijo. Finns i flera färger. …
 • Fotplåt. Finns i flera färger. …
 • Takpanneplåt. Finns i flera storlekar.

Vad kostar plåt per kvm?

Vilken plåt du ska välja beror till stor del på vilken plåt du har innan och dessutom vilken budget du har för ditt plåttak. Priset för ett enklare plåttak börjar kring 800 kronor upp till 1 500 kronor per kvadratmeter och stiger sedan upp mot flera tusen kronor för mer exklusiva plåttak.

Vilken typ av tak är billigast?

Papptak och plåttak hör båda två till den billigaste typen av tak man kan lägga. Materialkostnaden för plåt ligger ungefär mellan 70-150 kronor per kvadratmeter, och för papp är priset ungefär 50-100 kronor per kvadratmeter.

Kan man lägga tak själv?

Den som är van att bygga klarar i regel av att själv lägga om sitt tak. Men det är arbetsintensivt så det är bra att vara flera som kan ta i. En god planering underlättar och spar tid och pengar. De flesta fabrikat av takpannor har utförliga lägganvisningar som man bör följa.

Vad kostar det att byta tak per m2?

Vi kan se att snittpriset för att byta tak ligger på cirka 1.500 kronor per kvadratmeter, inklusive moms. Priset inkluderar de typiska kostnaderna som är knutna till att byta tak, det vill säga arbetskraft och materialinköp.

Hur mycket kostar det att byta tegeltak?

Takomläggning kostnad för material
Taktyp Pris/kvm
Plåttak 800 – 1 500 kr/kvadratmeter
Betongtak 900 – 1 600 kr/kvadratmeter
Tegeltak 1000 – 1 800 kr/kvadratmeter
Papptak 350 – 600 kr/kvadratmeter

1 rad till

Hur ofta ska man byta tak på Villa?

Vi ger dig tips på underhåll av ditt tak och hur du går tillväga om du måste byta det helt och hållet. Den beräknade tekniska medellivslängden för ett papptak är 15–20 år, för takpannor 30 år, och för bandtäckt plåt 40 år.

Byggmax tipsar, så lägger du tak (Del 1 – spika råspont)

Byggmax tipsar, så lägger du tak (Del 3 spika strö och bärläkt)

Hur gör snickaren – Montering av bärläkt för tegelpannor

Lämna en kommentar