Vad kostar det att slipa golv?

Storleken på ytan på det golv som skall slipas och behandlas spelar även in mycket på priset. Våra priser för ett normalstor vardagsrum i Stockholmsområdet ligger normalt mellan 220- 500kr per m2 efter Rot-avdrag, räknat från lackning till den dyraste infärgningen.

Vad kostar golvslipning per kvm?

Pris för att slipa golv sätts utifrån golvets storlek och typ av golv. Golvslipning kostar från 144 kr per kvm efter ROT som standard och kan sedan som sagt påverkas av ett antal faktorer.

Vad kostar det att få parkettgolvet slipat?

Prisbild på att slipa parkettgolv

Slipning och behandling med lack (klass 1) – Kostar ca 185 kr per kvadratmeter. Att enbart slipa parkettgolv utan att behandla dessa efteråt rekommenderas inte. Flera företag som erbjuder golvslipning har inte ens detta alternativ till sina kunder.

Vad kostar det att slipa golv själv?

Givetvis skiljer sig priset åt från golvfirma till golvfirma också men man brukar säga att snittet ligger någonstans mellan 100-200 kronor per kvadratmeter efter att rotavdrag har gjorts. Om man betalar uppemot 200 kronor per kvadratmeter bör också ytskiktsbehandling ingå.

Vad kostar det att slipa och Vitlasera golv?

Det här kostar 317 kronor per kvadratmeter, ink. moms och efter rot-avdrag.

Vad kostar det att slipa och olja golv?

Slipa parkettgolv / fiskbensparkett
Produkt Beskrivning Pris
Parkettslipning Behandling pigmenterad olja 275 kr/kvm
Parkettslipning Behandling med hårdvaxolja 300 kr/kvm
Parkettslipning Behandling med hårdvaxolja och pigmentering 320 kr/kvm
Parkettslipning Behandling med hårdvaxolja och pigmentering samt vattenpoppning 350 kr/kvm

5 rader till

Vad kostar det att slipa och måla golv?

Våra priser för ett normalstor vardagsrum i Stockholmsområdet ligger normalt mellan 220- 500kr per m2 efter Rot-avdrag, räknat från lackning till den dyraste infärgningen. Priset per kvadratmeter blir ofta lägre för en större yta än för ett enstaka rum.

Vad kostar golvslipning i Stockholm?

Om du behöver hjälp med att slipa golv i Stockholm, så kan du få hjälp av en golvslipare till ett rimligt pris. Priset brukar starta kring 120 kr/kvm för enklare golvslipningar och kan som max ligga strax över 400 kronor per kvadratmeter – men priset kan variera lite.

Hur man slipar trägolv?

Slipa längs med kanterna så att de kommer i samma nivå som resten av golvet. I hörnen och vid trösklar eller ställen där du inte kommer åt med kantslipen heller, kan du använda en sickel och en skrapa för att skrapa ner lacken. Slipa golvet i flera omgångar tills det känns jämnt.

Hur lång tid tar det att slipa parkett?

När vi ska slipa golv, tar vi normalt 40-45 kvadratmeter per dag. Det är sedan valet av ytbehandling som påverkar den totala tiden. Att lacka golv tar 4-5 timmar efter den sista strykningen. Vi lackar alltid 3 gånger eftersom det i vår erfarenhet ger snyggast resultat och bäst skydd.

Är det lätt att slipa golv själv?

Det är inte alltid helt lätt att slipa ett golv själv eftersom det beror på hur slitet golvet är, vilken typ av träslag och mönster trägolvet har. Känner du dig osäker bör du kontakta en professionell golvslipare. Väljer du att slipa golvet själv kan du hyra en golvslipmaskin och slipa parkettgolvet.

Vad kostar det att hyra en Golvslip?

Vad kostar det att hyra golvslip? Du kan hyra golvslip för ca 450 kr per dag eller 2 000 kr för en vecka.

Vilken slipmaskin till golv?

Stora golv kräver stora slipmaskiner

Större golv som ska slipas kräver större och effektivare maskiner, som går att hyra, och där dessa inte kommer åt använder du en mindre slipmaskin. Tänk på att stora och effektiva golvslipar också effektivt kan slipa för djupt om du stannar på samma ställe med slipen.

Hur Vitlaserar man golv?

Dammsug flera gånger och torka av. När det sedan är dags att lasera ska du stryka på lasyren över en eller några plankor åt gången. På så vis får du ett jämnt och fint resultat. Låt torka ordentligt innan du slipar lite lätt för att göra ytan mottaglig.

Hur vet man om man kan slipa golvet?

Hur vet jag om golvet går att slipa? Inspektera golvet nu om det finns slipmån kvar, detta kan vara knepigt och ibland är det olika slipmån över golvet, detta kan bero på att tidigare golvslipare slipat olika djupt på den stora ytan.

Kan man slipa golv för hand?

Att slipa ett golv för hand är generellt inget vi rekommenderar. Detta eftersom handslipning även av en mindre yta tar en hel del tid och kraft i anspråk. I vissa fall är dock handslipning ändå att föredra framför slipning med maskin.

VISAR HUR MAN SLIPAR GOLV!

Slipa ekparkett med Bona Flexisand – Stureby Maskiner

Så slipar och behandlar du trägolv! | Ett Gott Land

Lämna en kommentar