Vad kostar en registreringsbesiktning en a traktor?

läste runt lite och alla säger olika, ena hade betalat 1300, den andra 1500, och den andra 660.

Vad kostar det att Registreringsbesikta en EPA?

Om fordonet inte uppfyller kraven för det den är registrerad som, så blir ägaren skyldig att genomföra en ny registreringsbesiktning till en kostnad av 2.000 kronor.

Vilka intyg behövs för registreringsbesiktning A-traktor?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Var kan man Registreringsbesiktiga A-traktor?

Boka registreringsbesiktning genom vår registreringsbokning på 0774-400 800 (mån-tors 08.00-18.00, fredagar 08.00-17.00), välj registreringsbokning, så hjälper en av våra handläggare dig att kolla upp tillgänglighet och boka tid.

Hur mycket kostar Regbes?

Ordinarie pris 319 kr.

Kan man registrera om en A-traktor till bil?

BSRs A-traktor konvertering är en programvara som laddas in i bilens styrenhet (ECU) och stryper bilen elektroniskt till maxhastigheten 30km/h. Ytterligare modifieringar behöver göras för att bilen ska bli godkänd i en registreringsbesiktning som A-traktor. Läs mer om regler kring A-traktorer här.

Hur mycket kostar det att bygga om en bil till en A-traktor?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Vad kollas på besiktning av A-traktor?

Vi kontrollerar hjulupphängning, leder, lagringar och att hjulen är rätt monterade, att däcken är skadefria och har tillräckligt mönsterdjup, det vill säga minst 1,6 mm. Vi undersöker även A-traktorns fjädring och stötdämpning. (EPA-traktor ska ha ofjädrad bakaxel.)

Hur bokar man registreringsbesiktning?

Ring oss på 0771-600 500 för att boka tid eller för att få information om vilka slags fordon stationerna kan väga. Här kan du hitta mer information om registreringsbesiktning och import bland våra frågor och svar.

Hur försäkrar man en A-traktor?

En del som skaffar A-traktor tror att man inte behöver försäkra en A-traktor, men så är inte fallet. Istället är det lag på att alla motordrivna fordon, inklusive A-traktorer, som körs i trafik i Sverige måste ha en trafikförsäkring.

Får en A-traktor vara automat?

Enligt regelverket får en A-traktor i dag gå i högst 10 km/h på lägsta växeln när motorn går på 2/3 av det maximala varvtalet. Något som ställer till för bland annat de som ska bygga om en bil med automatlåda.

Måste man ha flak på A-traktor?

39 § Om A-traktorn har en tjänstevikt av högst 2 000 kg, och mindre än 60 % av tjänstevikten vilar på drivhjulen, skall den vara försedd med barlastflak som medger tillräcklig barlast. En A-traktor måste ha minst 60 % av dess tjänstevikt på drivande axel.

Hur fixar man h REGG?

Såhär ställer du in varvtal och hastighet
  1. Inställning av varvtal. Ta reda på vilket varvtal som skall ställas in i varvmod: Det ska vara högst på det varvtal som blir vid 30 på högsta användbara växel. …
  2. Inställning av hastighet. Hissa upp bilen, ”kör” i 30km/tim och ställ in så att den bryter vid max 30-33km/tim.

Vad gör man på en registreringsbesiktning?

Vi identifierar fordonet tekniskt och kontrollerar fordonet ur trafiksäkerhets- och miljösynpunkt. Vi fastställer också de fordonsuppgifter som ska registreras i vägtrafikregistret. Vid registreringsbesiktningen ställs en mängd tekniska krav på fordonet, bland annat vad gäller bromsar, avgasrening och krocksäkerhet.

Var är det billigast att besiktiga bilen?

Besiktningsföretaget Clearcar sticker ut som det mest plånboksvänliga alternativet – oavsett hur du väljer att betala. Skillnaden är som störst vid drop in-besiktning. Det kostar 369 kr hos Clearcar, att jämföra med 495 kr hos Opus bilprovning som är dyrast.

När ska bilen besiktigas Slutsiffra?

Innan den 20 maj 2018 kunde man på registreringsnumrets sista siffra se under vilken period bilen skulle besiktas. Den 20 maj 2018 slopades besiktningsperioden som baserades på slutsiffran och nu bestäms istället kommande kontrollbesiktning av månaden då senaste besiktningen utfördes.

JKS – Registrerings besiktning av A-Traktor

Vilka intyg behövs när man skall registreringsbesikta en A-traktor ?

Besiktning av a-traktor – så går det till!

Lämna en kommentar