Vad kostar stenläggning?

I normala förhållanden brukar det kosta mellan 550 till 850 kronor per kvadratmeter, beroende på vilka stenar man väljer att använda sig av. Så om man har en garageuppfart på 100 kvm, där man bör ha fiskbensmönster, och väljer betongsten kombinerat med granit kan priset för allt hamna på omkring 70 000 kronor.

Vad kostar det att anlita en Stenläggare?

Att anlita en stensättare

En stensättare kostar ungefär 400-700 kr/timmen att anlita (inklusive moms) och ofta får du ett paketpris för både material och arbete av en plattläggare eller stensättare. Priset totalt för att lägga marksten brukar ligga på mellan 500-1000 kr/kvadratmeter.

Vad kostar det att stenlägga en uppfart?

Total materialkostnad för att lägga marksten av normal kvalitet, inklusive bärlager och kross, kan schablonberäknas till runt 250 kr/kvadratmeter. En uppfart som ska få plattor eller marksten på 30 kvm kostar alltså runt 7 500 kr för material.

Vad kostar plattsättning per kvm?

Totalt får du alltså en kostnad på mellan 800-1100 kr per kvm, om man väljer att få hjälp med anläggningsarbetet. Ha dock i beaktande att kostnaden kan variera mycket pga. att förutsättningarna kan vara olika.

Vad kostar plattsättning utomhus?

Generellt brukar man säga att materialkostnaden landar någonstans mellan 200-500 kr/m2. Men det beror helt på vilken sten du väljer. Vad kostnaden blir för hantverkarens jobb kan skilja sig åt markant beroende på vad som ska göras.

Hur många Smågatsten går det på en kvadratmeter?

Smågatsten Svensk Bohus 9-11 är råkluven på alla sex sidor. Det går 85-95 st/m². Den här produkten kräver kranbil vid leverans.

Kan man lägga marksten direkt på jord?

Kan man lägga marksten direkt på jord? Marksten måste ligga på ett stabilt underlag. Består underlaget av jord eller sand, bör man först gräva ut ytan. För en trädgårdsgång eller uteplats bör du gräva ur ca 15-25 cm och för till exempel en garageuppfart ca 25-35 cm.

Hur lång tid tar det att lägga marksten?

Hur lång tid tar det att lägga marksten? Det beror mycket på vilket det tidigare underlaget var, hur stort du har tänkt dig och vilket material du använder. Allt från enstaka dagar till veckor kan vara aktuellt.

Hur sätter man plattor ute?

  1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga. …
  2. Täck gropen med fiberduk. …
  3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
  4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
  5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Vad kostar stenblock?

De menar på att det kan skilja grovt, allt från 300 kronor per kvadratmeter upp till tiotusentals kronor per kvadratmeter; beroende på förutsättningarna på platsen, hur hög muren blir och i vilket material den ska byggas.

Vad kostar kakelsättning per kvm?

Om valet faller på kakel och klinkers, hur exklusivt ska det vara? Priserna på olika typer av kakel varierar också stort, allt mellan 100-1 000 kronor per kvadratmeter. Även tätskiktskostnaden skiljer sig åt beroende på om du väljer plastmatta eller kakel och klinkers.

Vad kostar trädgårdsplattor?

Den är ganska billig och dessutom enkel att lägga. Byasten är egentligen en tumlad betongplatta, och den kostar omkring 150 kronor per kvadratmeter exklusive arbetet. En gatsten av granit ligger istället runt 450-500 kronor per kvadratmeter utan läggning inräknat, säger Erik Göransson.

Hur många kvadratmeter plattor per dag?

I genomsnitt (även om det varierar väldeliga) kan en kompetent plattläggare lägga ungefär två kvadratmeter per timme. Att räkna med en kostnad på runt 200 kronor per kvadratmeter trädgård är i allmänhet en hyfsat korrekt prisuppskattning.

Vad gör en stensättare?

De lägger kantsten och gatsten samt sten- och betongplattor på gång- och körbanor, i hamnområden, på parkeringsytor, terminaler – ofta i stadsmiljöer eller andra offentliga miljöer. Stensättare arbetar med olika sorters material, men ofta är det naturmaterial som granit och skiffer.

Hur räknar man ut hur många plattor man behöver?

Med Webers program för åtgångsberäkning kan du enkelt räkna ut hur mycket material det går åt till ditt plattsättningsprojekt. Materialmängd redovisas som antal plattor, samt åtgång fästmassa och fogmassa i kg/m2 men också som antalet förpackningar för den angivna ytan.

Vad kostar det att lägga grus?

Kostnaden för att grusa uppfarten inklusive förarbete blir då någonstans i prisklassen 250–350 kr per kvadratmeter.

Tips! Så lägger du sten i trädgården – ©Flisby AB, Flisbybloggen

Byggmax tipsar, lägga marksten

STENSÄTTAREN 3 TIPS OCH TRICKS 1 RÖR SOM AVDRAGSBANOR

Lämna en kommentar