Vad tjänar en enhetschef?

Medianlönen för en enhetschef är 61 400 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. En medianlön är den mittersta siffran i lönestatistiken för yrkesgruppen. Konkret innebär det att ena hälften av yrkesgruppen tjänar mindre, andra hälften tjänar mer.

Hur mycket tjänar en enhetschef inom äldreomsorgen?

Enhetschefer inom äldreomsorgen tjänar i snitt 46 081 kronor. Det visar vår kartläggning med medellöner 2021 för äldreomsorgschefer i landets kommuner. Chefen i fokus har kartlagt medellönen 2021 för enhetschefer inom äldreomsorgen. I listan nedan kan du jämföra din lön med kolleger i andra kommuner.

Hur mycket tjänar en chef på kommunen?

95 500 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en enhetschef i kommunen?

Som enhetschef har man ansvaret att tillgodose behovet gällande kompetens till projekt och utredningar både internt på de egna avdelningar och i vissa fall även till andra förvaltningar inom kommuner. Som enhetschef har man personalansvar för ett antal anställda.

Vad behöver man för utbildning för att bli enhetschef?

Utbildning. Som enhetschef inom social omsorg kan du ha en grundutbildning från Socionomprogrammet som omfattar 3,5 år. Utbildningen ges på ett flertal orter. För att vara behörig att söka krävs grundläggande behörighet samt särskild behörighet i matematik och samhällskunskap.

Vad tjänar en enhetschef inom landstinget?

50 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en IFO chef?

Dela
Medellön Medianlön Medelålder
47.583 kr 48.000 kr 44,3 år

Vad tjänar folk i din kommun?

Allas löner finns med.
  • Skatteverket. Skatteverket som övriga myndighet lyder under offentlighetsprincipen och ett sätt att få reda på uppgifterna är helt enkelt att kontakta dem och fråga. …
  • Ratsitkatalogen. En klassisk taxeringskalender i modern tappning. …
  • Taxeringskalendern. …
  • Ratsit.se. …
  • Upplysning.se / Birthday.se.

Vad tjänar första linjens chef?

Knappt hälften av cheferna, 47 %, är första linjens chefer och har en medianlön på 41 500 kronor per månad. Mellancheferna, som utgör 24 % av underlaget, tjänar 50 000 kronor per månad. Bland de högre cheferna är medianlönen 62 500 kronor och för de högsta cheferna är medianlönen 68 500 kronor.

Vad tjänar en chef på Trafikverket?

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon har en månadslön på 174 600 kronor. Hon är därmed den myndighetschef som tjänar mest av dem som lönesätts av regeringen.

Hur mycket tjänar en vårdenhetschef?

50 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en enhetschef i staten?

28/04/2021 (uppdaterad 10/11/2021) – En enhetschef på en statlig myndighet tjänar i medianlön 61 400 kr, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. Inom vissa statliga myndigheter kallas enhetschef för sektionschef.

Kan man jobba som chef utan utbildning?

Många större företag har traineeprogram för unga talanger som rekryteras direkt från högskolan. Men även utan högskola kan du få fart på karriären. Räkna inte med att ditt företag har en plan för din utveckling. Det är du själv som måste driva på – och du sätter själv gränsen för vad som är möjligt.

Vem kan bli chef?

Att du är socialt kompetent kommer ge dig ett stort försprång på vägen mot att bli chef. Det räcker inte med att du är social och trevlig på jobbet. Du är också intresserad av att skapa lönsamhet. Du har ambition, driv och en vilja att göra ett bra resultat.

Kan man bli chef som undersköterska?

Våren 2019 fick hon under några månader chansen att gå in som tillförordnad chef på den centrala hemtjänsten i Ulricehamn och i september samma år tillträdde hon tjänsten som enhetschef för äldreboendet Ekero i Gällstad.

Vad gör en vårdenhetschef?

Vårdenhetschefen är den som har ansvar för personalens psykosociala arbetsmiljö och ytterst för omvårdnaden av patienterna. Därför behöver chefen kompetens att hantera problem som kan uppstå i arbetsgruppen.

Enhetschef – Skövde kommun

Vad tjänar en fastighetstekniker? | Beskrivning av yrket | VVS- och fastighet | Jämtlands Gymnasium

Vad tjänar en marknadschef?

Lämna en kommentar